Μπουρίνι σάρωσε την Αττική – "Βομβαρδισμός" από χαλάζι

Ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι σημειώθηκε την Αθήνα. Δεκάδες κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων κυρίως σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας, ωστόσο, η εικόνα μέχρι στιγμής δεν δημιουργεί ανησυχία.

5772b2641dc524d04c8b4bd3

Η βροχή ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.00 και ήταν ιδιαίτερης έντασης, ενώ σημειώθηκε και χαλαζόπτωση για μερικά λεπτά σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Κηφισιά, Λυκόβρυση και Θρακομακεδόνες.

Κεραυνοί δημιούργησαν τεράστια προβλήματα καίγοντας πολλές ηλεκτρικές συσκευές σε σπίτια στις περιοχές της Νέας Ερυθραίας, της Πεντέλης και της Κηφισιάς, ενώ η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας από το ύψος της Λυκόβρυσης και πάνω πραγματοποιείται με τεράστια δυσκολία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονταν κυρίως στις περιοχές της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας

Στην περιοχή της Αττικής η πρόγνωση ανέφερε πιθανότητα τοπικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.

Η ισχυρή χαλαζόπτωση, ακολουθούμενη από δυνατή καταιγίδα και ισχυρούς ανέμους έπληξε την Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα την περιοχή των δήμων Ραφήνας,Πεντέλης και Μαραθώνα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν νωρίτερα τη Στερεά Ελλάδα, ενώ στη Λαμία προκλήθηκαν καταστροφές. Η κακοκαιρία έπληξε επίσης την Ξάνθη αλλά και τα Τρίκαλα.

Στα Τρίκαλα σύμφωνα με το trikalaola.gr δυνατό μπουρίνι έπληξε την πόλη και κυρίως τον άξονα Καλαμπάκας-Πύλης και περιοχές του δήμου Μουζακίου.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην πόλη της Ραφήνας, ενώ στο βουνό της Πεντέλης έγινε «φωτορρυθμικό» κεραυνών και αστραπών.

Το μπουρίνι συνοδευόταν με χαλάζι στο μέγεθος κορόμηλου και η χαλαζόπτωση ήταν παρατεταμένη και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στα οπωροφόρα δέντρα, σιτηρά και στα ζαρζαβατικά.

Καλό θα είναι οι πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς η οδήγηση είναι δύσκολη.




Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…