Newsroom

Newsroom

"Μπουλούκια" καρναβαλιστών παρέλασαν στη Λάρισα

Με τα «μπουλούκια» καρναβαλιστών να δίνουν τον τόνο, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Λάρισα. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της θεσσαλικής πόλης διοργάνωσαν αποκριάτικα έθιμα και με χορούς και τραγούδια ανέβασαν το κέφι στα ύψη.

5a8857b01dc524324b8b45a0

Από το πρωί τα «μπουλούκια» ξεκίνησαν τα δρώμενα τους από διάφορες συνοικίες της Λάρισας, έκαναν μια στάση στην Πλατεία Ταχυδρομείου και έπειτα κατέληξαν στη κεντρική πλατεία όπου στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα «μπουλούκια» παρουσιάζουν έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και πως «όλη η πόλη συμμετέχει σε αυτό το μεγάλο πανηγύρι».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών νομού Λάρισας Δέσποινα Θεοδώρου, περιέγραψε πως ο σύλλογος αναβίωσε το παραδοσιακό γαϊτανάκι και το παλιό έθιμο της καμήλας, ενώ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χορίαμβος, Νίκος Σαμαρίνας, αναφέρθηκε στο παραδοσιακό γάμο που αναβίωσε ο σύλλογός του.

Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις συμμετείχαν: Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας, Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Λάρισας, Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ Αβέρωφ, ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά, Μορφωτικός Σύλλογος Γιάννουλης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων, Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…