Μπορέλ: «Η Λευκορωσία να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους»

Η ΕΕ αναμένει από τις αρχές της Λευκορωσίας να διασφαλίσουν την άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων τονίζει με ανακοίνωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής. Ειδικότερα, ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει:

karrenbauer borrell

«Καταδικάζουμε έντονα τις αδιαλείπτως αυθαίρετες και ανεξήγητες συλλήψεις και κρατήσεις για πολιτικούς λόγους στη Λευκορωσία που γίνονται από την έναρξη της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας. Πιο πρόσφατα, η Μαρία Κολέσνικοβα, ο Αντρέι Γιαχράου, η Ιρίνα Σουκίι, ο Αντον Ράντνιανκου και ο Ιβάν Κράουτσου έχουν μπει όλοι στο στόχαστρο, ενώ 633 άτομα συνελήφθησαν μετά την ειρηνική Πορεία Ενότητας της Κυριακής. Είναι σαφές ότι οι κρατικές αρχές στη Λευκορωσία συνεχίζουν να εκφοβίζουν ή να επιτρέπουν τον εκφοβισμό των πολιτών της με ολοένα και περισσότερο παράνομο τρόπο και παραβιάζουν κατάφωρα τόσο τους εσωτερικούς τους νόμους όσο και τις διεθνείς υποχρεώσεις τους.

Η ΕΕ αναμένει από τις αρχές της Λευκορωσίας να διασφαλίσουν την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων για πολιτικούς λόγους πριν και μετά τις παραποιημένες προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Η κοινωνία των πολιτών και οι φορείς που συμμετέχουν σε συζητήσεις για το μέλλον της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Συμβουλίου Συντονισμού, πρέπει να προστατευθούν από εκφοβισμό, αναγκαστική εξορία, αυθαίρετη σύλληψη και βία. Πρέπει να επικρατήσει το κράτος δικαίου και δικαιοσύνης και πρέπει να διεξαχθεί διεξοδική και διαφανής διερεύνηση όλων των εικαζόμενων καταχρήσεων, προκειμένου να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.
Αναμένουμε από τις αρχές να σταματήσουν τις πολιτικές διώξεις και να ξεκινήσουν έναν αποκλειστικό εθνικό διάλογο, με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού της Λευκορωσίας.

Η ΕΕ θα επιβάλει κυρώσεις σε άτομα που είναι υπεύθυνα για βία, καταστολή και παραποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων».

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…