Μπορέλ: «Απαράδεκτα τα λόγια του Ερντογάν για τον Μακρόν»

«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., τα λόγια του Ταγίπ Ερντογάν για τον Εμμανουέλ Μακρόν, με ανάρτησή του στο τουίτερ

AP 18300658540444 1

Τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, κατά του Εμμανουέλ Μακρόν καυτηρίασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ο  Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Καϊζερί σε εκδήλωση του ΑΚΡ κατηγόρησε τη Γαλλία ότι βρίσκεται πίσω από τις καταστροφές που υφίσταται το Αζερμπαϊτζάν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να ενισχύει το Αζερμπαϊτζάν μέχρι να απελευθερωθούν όλα τα εδάφη του που τελούν υπό κατοχή.

Αναφερόμενος στον Εμανουέλ Μακρόν, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε “τι μπορούμε να πούμε για τον επικεφαλής ενός κράτους που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε εκατομμύρια πολιτών του που έχουν διαφορετική θρησκεία”. Παράλληλα αναρωτήθηκε “ποιο είναι το πρόβλημα του μακρόν με το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους”, ενώ πρόσθεσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται ψυχοθεραπεία.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ με ανάρτηση του εγκάλεσε τον Ερντογάν αναφέροντας: 
«Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την επικίνδυνη αντιπαράθεση»,  προσθέτοντας ότι «τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιέχουν μια πραγματική προσφορά για την επανέναρξη της σχέσης μας, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση των τουρκικών αρχών σε αυτήν τη θετική ατζέντα. Διαφορετικά, η Τουρκία θα είναι ακόμη πιο απομονωμένη»
 

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…