Μπορεί να μην το κατάλαβαν στη ΝΔ αλλά ο Τσίπρας «προειδοποίησε» με… προανακριτικές

O Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στη ΝΔ πώς η χθεσινή παρωδία κατά του Ν. Παπά δεν θα «παραγραφεί».

Με τις ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης «πέρασε» χθες αργά το βράδυ, η πρόταση – παρωδία της ΝΔ για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά  για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες.

Με σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, στην πρόταση για τη σύσταση ή μη προανακριτικής επιτροπής. Δύο σημεία ωστόσο, ξεχώρισαν ιδιαίτερα από το δριμύ κατηγορώ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή μονομαχία στη Βουλή φάνηκε σίγουρος για την κατάρρευση της κυβέρνησης. Τόσο σίγουρος μάλιστα για την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στα κυβερνητικά πόστα που «περιέγραψε» στους κυβερνητικούς βουλευτές μερικές από τις πρωτοβουλίες που πιθανά να αναλάβει η επόμενη διακυβέρνηση υπό τον ίδιο. 

Για δημιουργία τοξικού, διχαστικού κλίματος έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση θέλει να στήσει ειδικά δικαστήρια με 70 νεκρούς τη μέρα».

Στη συνέχεια όμως ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση πως αφενός η ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης πρέπει σταματήσει εδώ και αφετέρου πως η συγκεκριμένη παρωδία κατά του Ν. Παπά  και συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ… δεν θα «παραγραφεί».

Για την ακρίβεια ο Α.Τσίπρας προειδοποίησε τη Νέα Δημοκρατία για μελλοντικές προανακρτικές. «Αναρωτιέμαι… εμείς πόσες προανακριτικές επιτροπές να προκαλέσουμε μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση; Δε θα ξέρουμε από που να το πιάσουμε και από που να το αφήσουμε, σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό», τόνισε όλο νόημα.

Ιδιαίτερη σημασία επιπλέον αποκτά η φράση «μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση»…

Ηλιόπουλος: Εφικτή η αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα

Ηλιόπουλος: Εφικτή η αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα

«Σε όλες τις υποθέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τη γραμμή της συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης…

Hellenic Train: Η κατάσταση καλυτερεύει…προς το χειρότερο – Νέα παράταση στην επαναλειτουργία των τρένων

Hellenic Train: Η κατάσταση καλυτερεύει…προς το χειρότερο – Νέα παράταση στην επαναλειτουργία των τρένων

Περίπατο πηγαίνει το κυβερνητικό πλάνο για «επιστροφή στην κανονικότητα». Ανησυχία εκφράζεται και για τα αυτόματα…