Το «Μπορδοροδοκόκκινο» θα μας βγάλει… από το Lockdown

Η Δέσποινα Μοιραράκη θα έβγαζε καλύτερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μήπως να το σκεφτούν οι ειδήμονες  του Μαξίμου να την βάλουν στην επιτροπή;  

carpet 100103 1920

Η πανδημία  καλπάζει ξανά και η κυβέρνηση δείχνει για μία ακόμα φορά ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Αντί να επιβάλει κανονική καραντίνα και όχι αυτή που ζούμε από τον Νοέμβριο, ξαναρχίζει τα μπρος πίσω, με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση έβαλε την Αττική στο «κόκκινο» (που δεν είναι κόκκινο, αλλά μπορδοροδοκόκκινο που λέει και η συμπαθεστάτη  Δέσποινα Μοιραράκη) και κλείνει ξανά τα μαγαζιά και ανοίγει … ορισμένα Γυμνάσια και Λύκεια.  Η κυβέρνηση με το δόγμα «  βλέπουμε και κάνουμε» πήρε την απόφαση βάζοντας μπροστά την επιστημονική κοινότητα (χωρίς φυσικά η ίδια να είναι σύμφωνη 100%) Το δείχνουν άλλωστε και οι δηλώσεις των μελών της επιτροπής που βγαίνουν στα κανάλια και αναιρούν το σκεπτικό της κυβέρνησης. Οι επιδημιολόγοι θα προτιμούσαν, και δεν το έκρυψαν ούτε στις δύο τελευταίες τηλεδιασκέψεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, πιο δραστικά μέτρα για το λεκανοπέδιο προκειμένου «να μην γίνει η Αθήνα Θεσσαλονίκη», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Ακόμα και σήμερα ο κ. Σύψας ανέφερε ότι ”αν ήταν στο χέρι μου δεν θα άνοιγα τα σχολεία ακόμα”

Και όλα αυτά γίνονται την ώρα που ο όλη η Ευρώπη προχωρά σε αυστηρά μέτρα, κλείνουν  σύνορα, ο ΠΟΥ προειδοποιεί να μη γίνει βιαστική άρση των μέτρων, με τον καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη ουκ ολίγες φορές να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση τα ανοίγει  όλα, με γνώμονα να σωθεί η αγορά. Ναι να σωθεί αλλά πως να σωθεί με 5 ημέρες άνοιγμα και 25 κλείσιμο; Περισσότερο χασούρα έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρά κέρδος. Το αναφέρει όλος ο εμπορικός κόσμος.

Οπότε εύλογα τα ερωτήματα με ποιο σκεπτικό η κυβέρνηση κλείνει  τα μαγαζιά και ανοίγει τα γυμνάσια και λύκεια; Με ποια επιστημονικά δεδομένα ανοίγουν μόνο τα γυμνάσια στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές;  Γιατί  κάνει τύπου «αυστηρό lockdown» στην  Αττική που  στην πραγματικότητα είναι… μη lockdown και στις υπόλοιπες περιοχές στην χώρα τηρείτε το μέτρο;  Δικαίως λοιπόν λένε οι περισσότεροι «Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και οι υπόλοιπο να πάνε να ……»

Φυσικά όμως υπάρχει απάντηση για αυτό,  καθώς αυτή ήταν  η μέση λύση που τελικά επικράτησε, ανάμεσα στην αγωνία των λοιμωξιολόγων για το επιδημιολογικό φορτίο και την κυβέρνηση, είναι να αποφευχθεί ένα γενικό black out στην αγορά, που δυστυχώς οι «ένοικοι» του Μαξίμου με την τακτική τους έχουν επιφέρει.  Εν ολίγοις, οι αποφάσεις για την Αττική ήταν και πάλι πολιτικές, και συμπαρασύρει και την υπόλοιπή Ελλάδα. 

Γιατί οι αποφάσεις που ανακοινώνονται δεν έχουν επιστημονική λογική. Και αν έχουν, και το ξέρει η επιτροπή τότε υπάρχει πρόβλημα σοβαρό. Γιατί αν άλλα εισηγούνται  οι λοιμωξιολόγοι και άλλα κάνει η κυβέρνηση,  τότε γιατί οι  επιστήμονες δέχονται να κάνουν την γλάστρα; Γιατί δεν δίνουν τα πραγματικά δεδομένα και να καταρρίψουν το όποιο κυβερνητικό αφήγημα που τους  εκθέτει; Άλλωστε εδώ έχουμε να κάνουμε με την δημόσια υγεία και όχι για απλές ανακοινώσεις. Ας ξεκαθαρίσουν, λοιπόν, τη θέση τους και ας πουν τι γίνεται πίσω από τι κλειστές πόρτες που λαμβάνονται οι αποφάσεις για την ζωή μας.

Διαφορετικά η κυβέρνηση να βάλει στην επιτροπή (σ.σ ανακοινώσεις)  την Δέσποινα Μοιραράκη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πέσει μέσα στο χρώμα του lockdown και δεν υπάρχουν παρερμηνείες. «Μπορδοροδοκοκκινή» η Αττική και όχι «Κόκκινη»… Για να ξέρουμε τι λέμε. 

Σε διαφορετική περίπτωση θα περιμένουμε την  μαγεία της φύσης, να  συναντήσει την ψυχολογία της ύλης για να  επανέλθουμε στη κανονικότητα 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…