Μπογιόπουλος: «Παρακαλώ να μου περάσετε κανένα “αδιευκρίνιστο” εκατομμύριο»

Καυστικός ο Μπογιόπουλος για τις αρχειοθετήσεις Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου

4133087

Το δικό του ειρωνικό σχόλιο έκανε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος σχετικά με τις προκλητικές αρχειοθετήσεις υποθέσεων πολιτικών που ερευνήθηκαν για το σκάνδαλο Novartis, όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και αρχειοθετήθηκαν παρά το ότι βρέθηκαν μεγάλα «αδιευκρίνιστα ποσά» στους λογαριασμούς τους.

Σε μια λακωνική ανάρτησή του ο Νίκος Μπογιόπουλος υπενθυμίζει ότι οι δημοσιογράφοι υπόκειται σε έλεγχο πόθεν έσχες, σχολιάζοντας τις αρχειοθετήσεις των υποθέσεων των δύο υπουργών:

«Επειδή οι δημοσιογράφοι υπόκεινται σε έλεγχο πόθεν έσχες θα παρακαλούσα όποιος επιθυμεί να μου περάσει κανένα “αδιευκρίνιστο” εκατομμύριο, να το κάνει τώρα, που τα “αδιευκρίνιστα” αρχειοθετούνται», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Μπογιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου βρέθηκαν αδιευκρίνιστα ποσά που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ και καταγράφονται στην πράξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο σχετικά με το σκάνδαλο Novartis. Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη έτσι και στον πρώην Επίτροπο και υπουργό της ΝΔ, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο χωρίς να ζητηθούν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, ο έλεγχος εντόπισε μία σειρά από «πιστώσεις και καταθέσεις μετρητών» σε τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τα οποία ο εισαγγελέας Παναγιώτης Καψιμάλης χαρακτηρίζει ως «αδιευκρίνιστες».

Χαρακτηριστική, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι η κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ που φέρεται να έκανε η πεθερά του Δημήτρη Αβραμόπουλου το 2007.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό