Μπογδάνος vs Μαυρίδης: «Γαλάζιος εμφύλιος» για τα ξερονήσια

Οι θέσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για το προσφυγικό είναι πολύ ακραίες ακόμα και για τον Μαυρίδη, εκδότη του «Φιλελεύθερου»

mpogdanos 1

Ο δημόσιος λόγος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου δίνει την εικόνα ενός ανθρώπου που έχει «απελευθερωθεί» από τα δεσμά της οποιασδήποτε κομματικής γραμμής και δε διστάζει σε κάθε ευκαιρία να διατυπώνει τις ακροδεξιές και μισαλλόδοξες απόψεις του, που πολλές φορές, μάλιστα, «δείχνουν τον δρόμο» για επικείμενες κυβερνητικές πολιτικές αποφάσεις. 

Έχει πολλάκις χαρακτηριστεί ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Αlt-Right και εκπρόσωπός της στην Ελλάδα, καθώς σε κάθε ευκαιρία, επιτίθεται σε αυτό που ο ίδιος θεωρεί «πολιτική ορθότητα» που υποτίθεται ότι καταπιέζει τη δική του οπτική για τα πράγματα. Όπως για παράδειγμα, ότι δε χρειάζεται να έχουμε «ταμπού» για τα ξερονήσια, προκρίνοντας την ιδέα να μείνουν εκεί πρόσφυγες.

Σε μια προσπάθεια να «καβαλήσει» το αντιπροσφυγικό κύμα, δεν υπολόγισε ότι θα χάσει από συμμάχους κάποιους άλλους «γαλάζιους» υποστηρικτές, με τις ακροδεξιές απόψεις που εκφράζει. Κι έτσι, ο δημοσιογράφος του «Φιλελεύθερου», Θανάσης Μαυρίδης, γνωστός για τα «γαλάζια του αισθήματα», έβαλε στο στόχαστρό του τον βουλευτή της ΝΔ για τις δηλώσεις του περί φιλοξενίας προσφύγων σε ερημικά νησιά. Σε σημερινό άρθρο του, τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μπογδάνος μπορεί «να εκμεταλλεύεται – ηθελημένα ή άθελά του – το αντιμεταναστευτικό ρεύμα της εποχής και να κερδίζει σε δημοτικότητα. Μπορεί. Σίγουρα, όμως, χάνει παλαιότερους φίλους. Αυτόν τον δρόμο, Κωνσταντίνε, τον οποίο αποφάσισες να τραβήξεις, δεν μπορούμε να τον πάμε μαζί».

Η επίθεση αυτή έγινε γρήγορα αντιληπτή από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος συνέχισε την κόντρα, επιστρέφοντας το «μπαλάκι» στον Θανάση Μαυρίδη, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «να μην παίζει με τα όπλα του αντιπάλου». Συγκεκριμένα, έγραψε άρθρο που απαντάει στον βουλευτή της ΝΔ με τίτλο «Θανάση Μαυρίδη, μην παίζεις με τα όπλα του αντιπάλου».

«Αυτή η φράση είναι προϊόν κακόβουλης λογοτεχνικής φαντασίας. Πρώτα την σκαρφίστηκε ο αρχισυντάκτης του KONTRA που την έβαλε υπότιτλο στη οθόνη. Μετά την εμπλούτισαν και τη διέσπειραν τα αριστερά μέσα που χτυπούν την κυβέρνηση. Κι από κει την πήρε αβασάνιστα ο Θανάσης Μαυρίδης», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο άρθρο του, με την κόντρα να μαίνεται.