Newsroom

Newsroom

Μπογδάνος, Χρυσή Αυγή και ΕΑΑΣ στη γιορτή μίσους στο Βίτσι – Πλήρης κάλυψη από το ΥΕΘΑ

«Εθνική συμφιλίωση» με... ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες

vitsi2 1024x446 1

H κυβέρνηση τιμά και επιδιώκει την «εθνική συμφιλίωση». Ειδικά τη συμφιλίωση με χρυσαυγίτες, ακροδεξιούς, αντικομουνιστές και βασιλόφρονες…

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «πρωτοβουλία εθνικής συμφιλίωσης», την παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην γιορτή μίσους στον Γράμμο και το Βίτσι που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ΕΑΑΣ.

Δεν προκαλεί εντύπωση αυτή η «πρωτοβουλία» μετά την πρωτοβουλία Μητσοτάκη να έχει ως κορυφαίους υπουργούς, τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος του Καρατζαφέρη.

Όπως λοιπόν δημοσιεύει το armyvoice.gr, ο Μπογδάνος δεν βρέθηκε απλά στο Βίτσι αλλά κατέθεσε και στεφάνι πάντα με τις ευλογίες του ΥΕΘΑ.

Φαίνεται ότι δεν είναι επαρκής για τη ΝΔ η υπουργοποίηση τριών μελών του κόμματος Καρατζαφέρη και άρχισε να «ψαρεύει» και προς τον Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή, τους οποίους ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν θεωρεί ακραία στοιχεία, αφού στην απάντησή του στο Κοινοβούλιο αναφέρει επί λέξει: «στις ως άνω εκδηλώσεις δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία και τηρήθηκε απολύτως η δημόσια τάξη».

Είναι αυτονόητο ότι για να είναι κάποιος παρών στην εκδήλωση και να καταθέτει στεφάνι, με αναγγελία της παρουσίας του από τα μικρόφωνα, σημαίνει ότι έχει λάβει πρόσκληση.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι κατέθεσαν μεταξύ άλλων στέφανα στην εκδήλωση μίσους στο Βίτσι που διοργάνωσε φέτος η ΕΑΑΣ:

  • Κωνσταντίνος Μπογδάνος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
  • Αντώνης Μυλωνάκης βουλευτής Ελληνικής Λύσης
  • Θάνος Τζήμερος, Δημιουργία Ξανά
  • Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος Νέας Δεξιάς
  • Μανώλης Αγγελάκας πρώην ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας
  • Γεώργιος Επιτήδειος, πρώην Ευρωβουλευτής Χρυσής Αυγής
  • Βασιλόφρονες νομού Καστοριάς
  • Βασιλική Ένωση Ελλάδος
  • Εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη ( κατέθεσε στέφανο και στον Γράμμο)
  • Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή

Όπως θα διαπιστώσετε και από το βίντεο που ακολουθεί, όλοι οι προαναφερθέντες κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο και στη συνέχεια τήρησαν ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε ο εθνικός ύμνος, οπότε και απο μικροφώνου κηρύχθηκε το πέρας της εκδήλωσης της Ένωσης Αποστράτων Στρατού Ξηράς.

Εκδήλωση μνήμης στο Βίτσι 2021 (Τρίτο Μέρος) Κατάθεση στεφάνων

Το σοβαρό ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι αν η κυβέρνηση ασπάζεται τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Χρυσή Αυγή και οι βασιλόφρονες δεν αποτελούν ακραία στοιχεία, όπως πληροφορεί ο κ. Παναγιωτόπουλος την εθνική μας αντιπροσωπεία.

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και θα πρέπει να τοποθετηθεί και ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος και παρών ήταν και κατέθεσε στεφάνι μαζί με όλους τους προαναφερθέντες συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει μάλιστα επί λέξει ότι «η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες εθνικής συμφιλίωσης και θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που γίνονται από όλες τις πλευρές, αποτελούν εορτές μνήμης, περισυλλογής, μακριά από αισθήματα μίσους και έχουν σκοπό την αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών καταστάσεων».

Προφανώς η αντικομμουνιστική υστερία που διακατείχε τις ομιλίες των επίσημων ομιλητών στην εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων, ηχεί ως αίσθημα «αγάπης» στα ευαίσθητα ώτα του υπουργού.

Ας ρίξει λοιπόν, κάποιος μια ματιά στους ομιλητές, κάποιους από τους οποίους όχι απλά τους γνωρίζει, αλλά πολλές φορές οι δρόμοι τους διασταυρώνονται, και ας μας εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί πληροφορώντας το Κοινοβούλιο ότι «οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που γίνονται από όλες τις πλευρές, αποτελούν εορτές μνήμης, περισυλλογής, μακριά από αισθήματα μίσους».

 

Στιγμιότυπο οθόνης 2021 09 21 211609

Ακόμα και η σύμπραξη Τζήμερου – Κρανιδώτη στην ανακοίνωσή τους για το Βίτσι αναφέρουν ότι η “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” (ο συνασπισμός των κομμάτων ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ) «μέμφεται το πολιτικό σύστημα, που, όχι μόνο δεν τιμά τους ήρωες εκείνου του αγώνα, αλλά υποθάλπει τις προθέσεις τού ΚΚΕ, το οποίο απεργάζεται την επανάληψη της αιματοχυσίας, μόλις του δοθεί η ευκαιρία».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμφωνεί με τις θέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου; Θα εξακολουθήσει να «υποθάλπτει» την Ένωση Αποστράτων και να κλείνει πονηρά το μάτι στην Χρυσή Αυγή;

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…