ΧΞ

Χρήστος Ξανθάκης

Το μπλουζ της Έφης

Δυο λόγια για το πρόσφατο κύμα σεξισμού και σκατίλας

Πρώτη φορά που άκουσα για την Αχτσιόγλου ήταν πριν από κάτι χρόνια, τότε που την ξέρανε μόνο οι κομματικοί. Ένα τέτοιο στελεχό του ΣΥΡΙΖΑ, η φίλη μου η Τζένη (ας την πούμε Τζένη), γύρισε κάποια στιγμή και μου είπε:
«Έχει μια γάτα ο Κατρούγκαλος στο υπουργείο και του έχει σώσει τη ζωή. Πίσω απ’ τις κουρτίνες, αυτή τα τρέχει όλα τα πρότζεκτς. Κράτα τ’ όνομά της, δεν θα χαθεί».

Και δεν χάθηκε όντως και την πήρε τη δουλειά στα χέρια της όταν έγινε ο ανασχηματισμός και τα έβγαλε πέρα γουίθ φλάινγκ κάλορς που λένε και στο Χάρβαρντ όταν θέλουν να εκφράσουν την ευαρέσκειά τους για κάποιον ή κάποια. Και όταν μπουκάρανε στο γραφείο της οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και έκατσε μπροστά της ένας τύπος μουστάκιας και τζόρας και της φώναζε και κοπάναγε το έπιπλο, στεκότανε η Αχτσιόγλου σε φάση χαλαρά απέναντί του λες και της σέρβιρε ένα καπουτσίνο. Πάγος στις φλέβες της, που ξαναλένε τα Αμερικανάκια.

Να μην τα πολυλογούμε, ήρθαν οι εκλογές, έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πήραν όλοι μια αναπνοή, σκάρωσε ένα μωρό η Αχτσιόγλου, να της ζήσει κι αυτηνής και του μπαμπά Τζανακό, το κουβαλάει όλο χαμόγελα στο Pride και φωτάει ο τόπος. Και επειδή είναι νέα μητέρα, ενός έτους είναι το παιδί, τρώει και λίγο πιπεριά. Ξενυχτάει ας πούμε, ανεβάζει σφυγμούς, αγχώνεται, ζορίζεται και τραβάει κουπί. Είναι βαριά η καλογερική της μάνας, ιδίως όταν εργάζεται κιόλας και η Έφη δεν κάθεται, δουλεύει σκληρά, ήλιο με ήλιο.

Και όπως συμβαίνει στις μητέρες, καμιά φορά τα προλαβαίνει όλα και καμιά φορά δεν τα προλαβαίνει. Οπότε βγαίνει στην κάμερα άνευ μέηκ απ και ταγέρ και με το μαλλί ολίγον ξεχτένιστο, σαν κανονικός άνθρωπος δηλαδή και όχι σαν προσωπικότητα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Και ξεσπάει μια σκατοθύελλα ιντερνετική, με ουκ ολίγους λογαριασμούς στο τουίτερ να ξερνάνε χυδαιότητες εναντίον της. Οχετός πραγματικός, που θύμισε σε όσους κρατάνε λογαριασμό το ταξίδι της Μπέτυς Μπαζιάνα στην Κίνα και τα αντίστοιχα σχόλια για το φόρεμά της. Τότε, μάλιστα, είχαν βρεθεί και δημοσιογράφοι που αναπαρήγαγαν τα χυδαία σχόλια στο πλαίσιο της «ενημέρωσης του κοινού». Τώρα έχει μεσολαβήσει το #metoo και δεν τόλμησαν…

Αλλά πάμε πίσω στην Αχτσιόγλου. Η οποία Αχτσιόγλου είναι γάτα, το ’παμε, και τους γλέντησε τους βρωμόκωλους με μια απάντηση που θα έπρεπε να τη γράφουν τα βιβλία. Λα τα μινόρια:
«Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν για την εξωτερική μου εμφάνιση. Μάλλον δεν έχουν δει ποτέ εργαζόμενη νέα μητέρα από κοντά. Να τους ενημερώσω ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην κοιμάται, να είναι κουρασμένη και να έχει σημάδια γιατί τα παιδάκια σε μικρές ηλικίες εκφράζουν έτσι την αγάπη τους. Κι ας τους χαλάει τα πρότυπα. Δεν πειράζει». 

Αυτά είναι, που λέει και ο Ζωρζ. Αυτά είναι κυρίες μου και κύριοι, πιο εκεί δεν έχει. Με σθένος, με θάρρος και με ειρωνεία που τσακίζει κόκκαλα, απέναντι στις ορδές των Ούννων. Να μετρηθούμε και να δούμε ποιοι και ποιες θέλουν να πάει μπροστά αυτή η χώρα και ποιοι και ποιες θέλουν να τη γυρίσουν στο Μεσαίωνα. Ή εμείς ή αυτοί, απλό είναι.

Υ.Γ.: Μίλαγα πριν από καιρό με μια γυναίκα πολιτικό, από τις όχι και τόσο ασήμαντες. Και συζητάγαμε για τη δημόσια εικόνα της και γύρισε και μου είπε:
«Ποιο ντεκολτέ ρεπόρτερ Ξανθάκη, ούτε μπράτσο δεν θα δουν. Λες και δεν ξέρω τι κυκλοφορεί και στον κλάδο σου και εκεί έξω;».
Για να καταλάβετε τι τραβάνε με τους μαλάκες τα κορίτσια…

 

Πηγή: newpost.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…