Μπλόκο ΣτΕ στο ξεπούλημα του νερού;

[…]

nero idiotikopoihsh

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ αναμένεται να είναι η εισήγηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ που θα συζητήσει τις επόμενες ημέρες την προσφυγή που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι των εταιρειών, ζητώντας την ακύρωση της μεταφοράς τους στο ΤΑΙΠΕΔ.

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν οτι το ΣτΕ θα δεχτεί πως η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των δυο εταιρειών δεν ειναι “συνταγματικά ανεκτή δεδομένου πώς το νερό είναι δημόσιο αγαθό και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί.”

Ως παράδειγμα δίδεται μάλιστα το θέμα με τα παρκόμετρα, την ιδιωτικοποίηση των οποίων εμπόδισε το ΣτΕ στο παρελθόν, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να γίνει ανάθεση σε ιδιώτη αστυνομικών καθηκόντων υπηρεσιών, καθώς η αρμοδιότητα αυτή ανήκει μόνο στο κράτος και στους ΟΤΑ.

Στο ΤΑΙΠΕΔ πάντως ευελπιστούν οτι το ΣτΕ στο τέλος θα δεχτεί οτι η παροχή υπηρεσιών γύρω απο το νερό θα πρέπει να απελευθερωθεί.

Την ίδια ώρα ωστόσο Ευρωπαίοι εταίροι παραπέμπουν στην ελληνική κυβέρνηση για τις τελικές αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, όπως προκύπτει από την απάντηση του Όλι Ρεν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…