Newsroom

Newsroom

«Μπλόκο» στα στα Κίτρινα Γιλέκα να διαδηλώσουν στο Σανζ Ελιζέ

Η αστυνομία του Παρισιού απαγόρευσε στους διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων να διαδηλώσουν στο Σανζ Ελιζέ, καθώς το ετερόκλιτο κίνημα προετοιμάζεται για την πρώτη επέτειό του το Σάββατο.  

κίτρινα γιλέκα 0

Η αστυνομία θα βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου «να παρέμβει εάν σημειωθούν περιστατικά βανδαλισμού ή βίας» δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιέζ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2. Από ηγετικά στελέχη του κινήματος και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνθηκε κάλεσμα για τη διεξαγωγή διαδηλώσεων σε διάφορες συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας, μεταξύ αυτών το Σανζ Ελιζέ.

«Πρέπει να τιμήσουμε την περίσταση» δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RMC η Πρισίλια Λουντόσκι, εκ των ηγετικών μελών των Κίτρινων Γιλέκων, που πήραν την έγκριση της αστυνομίας για μια διαδήλωση στο νότιο Παρίσι.

Στις 17 Νοεμβρίου πέρυσι, περίπου 283.000 διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων φορώντας κίτρινα γιλέκα, μπλόκαραν δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τον φόρο καυσίμων. Η κυβέρνηση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατήργησε, αργότερα, τον φόρο, όμως οι διαδηλωτές συνέχισαν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για το κόστος ζωής και αξιώνοντας μεγαλύτερη δημοκρατία. Οι διαδηλώσεις στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας σύντομα επισκιάστηκαν από βίαιες ταραχές, με συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών.

Πάνω από 3000 αστυνομικοί και διαδηλωτές τραυματίστηκαν τους τρεις πρώτους μήνες των κινητοποιήσεων, με τους υπουργούς να καταδικάζουν τις βιαιοπραγίες των κίτρινων γιλέκων και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να επικρίνουν την αστυνομική καταστολή.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…