Newsroom

Newsroom

Μπλοκάρισμα αντιφασιστικής συζήτησης από το facebook καταγγέλλουν οι εκδόσεις ΚΨΜ

Συνεχίζονται οι παράξενες... «πρωτοβουλίες» του διαβόητου αλγόριθμου του facebook που στοχοποιεί συστηματικά αντιφασιστικές σελίδες

annie spratt 5psJeebVp9o unsplash 1

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρούν με ανακοίνωσή τους οι εκδόσεις ΚΨΜ, σχετικά με το μπλοκάρισμα που δέχτηκε από το facebook η αντιφασιστική διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος ενόψει της ιστορικής απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη.

«Ο εκδοτικός διαπίστωσε προς μεγάλη του έκπληξη πως η ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση μπλοκαρίστηκε από το facebook. Ακολούθησε η σχετική ένσταση, αλλά η απαγόρευση δεν άρθηκε, αντίθετα το facebook μπλοκάρισε κάθε δυνατότητα προώθησης τόσο της εκδήλωσης όσο και όλων των αναρτήσεων των εκδόσεων ΚΨΜ από το εν λόγω μέσο για πολλές μέρες».

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι το facebook εμποδίζει συζητήσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο, ειδικά σήμερα και ειδικά στην Ελλάδα που αναμένεται εντός των ημερών η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή», τονίζεται στην καταγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα μπλοκαρίσματα από τον «αλγόριθμο» του facebook έχει υποστεί και το Κουτί της Πανδώρας με πρόσχημα ότι οι ειδήσεις που μεταδίδαμε για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής συνοδεία φωτογραφιών από τις συγκεντρώσεις του νεοναζιστικού μορφώματος με το λογότυπό τους σε πρώτο πλάνο, «ενίσχυαν ρατσιστικές απόψεις και τις ομάδες μίσους».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για το μπλοκάρισμα της αντιφασιστικής ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ από το facebook:

Οι εκδόσεις ΚΨΜ είχαν προγραμματίσει εδώ και ημέρες τη διεξαγωγή διαδικτυακής συζήτησης για τον φασισμό και τον νεοναζισμό, με τη συμμετοχή του Κώστα Παπαδάκη συνηγόρου των Αιγυπτίων αλιεργατών στη δίκη της «Χρυσής Αυγής», τον Βασίλη Λιόση συγγραφέα και εκπαιδευτικό και τον δημοσιογράφο Διονύση Ελευθεράτο. Ο εκδοτικός διαπίστωσε προς μεγάλη του έκπληξη πως η ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση μπλοκαρίστηκε από το facebook. Ακολούθησε η σχετική ένσταση, αλλά η απαγόρευση δεν άρθηκε, αντίθετα το facebook μπλοκάρισε κάθε δυνατότητα προώθησης τόσο της εκδήλωσης όσο και όλων των αναρτήσεων των εκδόσεων ΚΨΜ από το εν λόγω μέσο για πολλές μέρες.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι το facebook εμποδίζει συζητήσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο, ειδικά σήμερα και ειδικά στην Ελλάδα που αναμένεται εντός των ημερών η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. Η διαδικτυακή συζήτηση φυσικά πραγματοποιήθηκε μέσω άλλης πλατφόρμας, με μεγάλη επιτυχία.

Ο εκδοτικός οίκος ΚΨΜ θα συνεχίσει και στο μέτρο που του αναλογεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ανήσυχων συνειδήσεων και στην αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας. Αποφάσεις απαγόρευσης όπως αυτή του facebook μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω. Ή μήπως είναι εικόνα από το μέλλον μιας νέας λογοκρισίας κάθε φωνής που δεν ευθυγραμμίζεται με τα κυρίαρχα πρότυπα σκέψης και πολιτισμού;

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συζήτηση:

 

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Ektakti Epikairotita 0 1

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…