Newsroom

Newsroom

Μπλοκάρει τη νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο Εισαγγελέας

Την έβδομη κατά σειρά άδειά του αιτήθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις φυλακές Βόλου, ωστόσο αυτή τη φορά προέκυψαν εμπόδια στη διαδικασία    

κουφοντίνας

Μετά από έξι άδειες, κατά τη διάρκεια των οποίων η συμπεριφορά του υπήρξε υποδειγματική καθώς τήρησε στο έπακρο όλους του όρους που του τέθηκαν, δημιουργήθηκε ζήτημα με την τελευταία άδεια εξόδου του από τη φυλακή.

Αν και οι τρεις εισαγγελείς που είχαν εξετάσει τα τελευταία αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια από τις φυλακές είχαν θετική γνώμη, ο τέταρτος εισαγγελέας Βόλου, έθεσε βέτο στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, σχετικά με την απόφαση για τη χορήγηση της έβδομης κατά σειρά άδειας (με ημερομηνία έναρξης την 28η Φεβρουαρίου) την οποία το Συμβούλιο της Φυλακής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να του χορηγήσει.

Η εισαγγελική άρνηση στηρίζεται στο γνωστό παλιό σκεπτικό, καθώς επικαλείται τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν και στο παρελθόν, όταν απέρριπταν τις αιτήσεις του Κουφοντίνα. Αυτά μέσω των οποίων του ζητούσαν να κάνει «δήλωση μετανοίας». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο εισαγγελέας επικαλείται κείμενα του Δημ. Κουφοντίνα, που έχουν γραφτεί σε περιόδους που ακόμα του έκοβαν τις άδειες. Έκτοτε όμως έχει πάρει έξι άδειες τις οποίες ενέκριναν έξι διαφορετικοί εισαγγελείς, σε Κορυδαλλό και Βόλο, χωρίς αυτά (και όποια άλλα κείμενα) να κριθούν ως απαγορευτικά για τη χορήγηση τους.

Η υπόθεση εισήχθη σήμερα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο συνεδρίασε με την παρουσία του ίδιου του Δημήτρη Κουφοντίνα, που ζήτησε να παραστεί για να αντικρούσει την εισαγγελική πρόταση, υπερασπιζόμενος το δικαίωμά του στην άδεια, με βάση ό,τι προβλέπεται από το ισχύον νομικό καθεστώς.

Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει υποβάλει αίτηση στη διεύθυνση της φυλακής να του αλλάξουν τομέα εργασίας λέγοντας ότι ο ίδιος δεν έχει ανάγκη από μεροκάματα όπως άλλοι κρατούμενοι.

Η ανακοίνωση – καταγγελία της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα:

Την 19/2/2019, συζητήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου, η αίτηση για την 7η τακτική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφησε όμως ο Εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος, αποφάσισε (προφανώς υπό την πίεση της ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου) να διαφοροποιήσει την ψήφο του από αυτήν των 6 προηγούμενων, με επίκληση λόγων που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο κρατούμενος και με άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου.

Η προσφυγή που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε σήμερα, 21/2/2019 στο Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών. Κατά την συζήτηση της αίτησης ο κρατούμενος κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του.

Η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Ενημερώνουμε ακόμη ότι την προηγούμενη Πέμπτη, ενόψει της ψήφισης της διάταξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας, προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων. Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία την αποδοχή ενός μοντέλου σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο αυταρχικού.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ