Μπλεξίματα, αλληλοκαρφώματα και ο Άγιος Νικόλαος ο… Εργατοπατέρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Πολύ μπερδεμένοι εμφανίζονται οι μάρτυρες υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής - Οι τελευταίες εξελίξεις στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης

4361314

Σημαντικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, όπου εξετάζονται οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, δίνεται και μια απάντηση σχετικά με τους λόγους καθυστέρησης της δίκης, καθώς πολλοί από τους μάρτυρες υπεράσπισης δεν εμφανίζονται στο δικαστήριο ως οφείλουν, με αποτέλεσμα να μην είναι σπάνιο φαινόμενο η διακοπή των δικασίμων λόγω… «έλλειψης μαρτύρων», με ευθύνη φυσικά της Υπεράσπισης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά τη δικάσιμο της περασμένης Δευτέρας, η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε να καταχωρηθεί στα πρακτικά για δεύτερη φορά η δήλωσή της ότι «το δικαστήριο διακόπτει γιατί οι δικηγόροι υπεράσπισης δεν έφεραν μάρτυρες αν και ειδοποιήθηκαν προς τούτο». Έτσι, τη Δευτέρα το δικαστήριο διέκοψε μόλις δύο ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης επειδή οι δικηγόροι των κατηγορούμενων Ιωάννη Λαγού και Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, αν και ειδοποιημένοι από τον γραμματέα της έδρας, αρνήθηκαν να φέρουν μάρτυρες, χωρίς καν να υποστηρίξουν την ύπαρξη οποιουδήποτε κωλύματος.

Εκτίθεται ο Λαγός: Μάρτυρας ανατρέπει την υπερασπιστική γραμμή για τη δολοφονία Φύσσα

Όπως αναφέρει το jailgoldendawn.com o μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού και υποψήφιος δήμαρχος με τη Χρυσή Αυγή στο Πέραμα Χρήστος Κυριτσόπουλος επιφύλαξε μια μεγάλη έκπληξη στο δικαστήριο αλλά και σε όλους τους παράγοντες της δίκης. Αν και κλήθηκε να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο Λαγό, ο Κυριτσόπουλος κατέθεσε ενόρκως ότι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα “είχαν ειδοποιήσει τον Γιάννη τον Λαγό ότι μαζεύονται κάτι αναρχικοί στο Κερατσίνι”. Ο Κυριτσόπουλος κατέθεσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα της Χρυσής Αυγής που δουλεύουν στη Ζώνη χωρίς να τα προσδιορίζει (στη Ζώνη πάντως δουλεύουν οι κατηγορούμενοι Άγγος και Μιχάλαρος), ο Λαγός έδωσε εντολή στα μέλη της Χρυσής Αυγής με περιεχόμενο “Απεμπλακείτε”. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, ο Κυριτσόπουλος δήλωσε ότι «κάποιος μου είπε οτι γίνεται φασαρία έχουν μαζευτεί αναρχικοί και εκεινος τους ειπε απεμπλακείτε ακόμη και αν σας κάνουν ρεζίλι».

Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών από τη μέχρι τώρα υπερασπιστική γραμμή του Λαγού ότι δεν γνώριζε τίποτα για “τη συμπλοκή στο Κερατσίνι”, όπως επιμένει να  χαρακτηρίζει τη δολοφονία Φύσσα η ναζιστική οργάνωση.

Κατά τα άλλα ο Κυριτσόπουλος επιβεβαίωσε όλους τους ισχυρισμούς του ΠΑΜΕ για τον λόγο δημιουργίας του χρυσαυγίτικου σωματείου “Άγιος Νικόλαος” στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του οποίου ο μάρτυρας δηλώνει “τυπικά πρόεδρος”, καθώς “πραγματικός πρόεδρος είναι ο ίδιος ο Άγιος Νικόλαος”.

«Εισ: Μας είπατε είστε τυπικά μόνο προεδρος, το σωματείο λειτουργεί κανονικά;

Κυρ: Ναι τυπικά το είπα εγώ γιατι εχουμε και τον Αγιο Νικόλαο και θεωρώ εκεινον πρόεδρο…

Πρ: Βάλατε τον Αγιο Νικόλαο πρόεδρο; Προστάτη βάλτε τον αν θέλτε, αλλά οχι πρόεδρο!»

Ο Κυριτσόπουλος δήλωσε ρητά ότι το πρόβλημα με το ΠΑΜΕ συνίστατο στην οργάνωση απεργιών για μεγαλύτερες αυξήσεις, τη στιγμή που “δίπλα στην Τουρκία τα μεροκάματα είναι χαμηλότερα και πάνε εκεί τα πλοία”. Αυτός ήταν και ο λόγος της “πρόσκλησης” της Χρυσής Αυγής στις 8 Αυγούστου του 2013 (βουλευτές Μίχος, Παναγιώταρος, Λαγός) στη Ζώνη, συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και άλλοι κατηγορούμενοι, όπως ο Πατέλης και ο (επικεφαλής των επιθέσεων σε Αιγύπτιους και ΠΑΜΕ) Πανταζής που, όπως απάντησε ο μάρτυρας, “δεν έχουν επαγγελματική σχέση με τη Ζώνη”.

Ο Κυριτσόπουλος δεν ήξερε βέβαια τίποτα για οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν “ομάδες κρούσης” στην τοπική οργάνωση Περάματος. Στη συνέχεια, βέβαια, αναγνώρισε τις σχετικές μπλούζες και απάντησε ότι “ομάδες κρούσης και τάγματα εφόδου έχει το ΚΚΕ και ο Πουλικόγιαννης”.

Τέλος αρνήθηκε ότι ο Πανταζής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής στο Πέραμα, όπως είχε κατατεθεί από προηγούμενους μάρτυρες υπεράσπισης, λέγοντας ότι οι υποψηφιότητες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο. Φαίνεται πως η αποκάλυψη της υποψηφιότητας Πανταζή στο δικαστήριο αναγκάζει τη Χρυσή Αυγή να τον κόψει από τις λίστες της.

Βουλευτής Καρακώστας: Δεν ξέρω πώς γίνεσαι μέλος στη ΧΑ – Τι έκανε ο Κασιδιάρης την επομένη της δολοφονίας Φύσσα

Στη 345η συνεδρίαση ο βουλευτής (από τον Σεπτέμβριο του 2015) Ευάγγελος Καρακώστας συνέχισε το κρυφτούλι με το δικαστήριο για την ιδιότητα του μέλους στη Χρυσή Αυγή, με προφανή σκοπό να απαλλάξει την ηγεσία της οργάνωσης από ποινικές ευθύνες για τις εγκληματικές πράξεις των μελών της. Έτσι, κατέθεσε ότι ο ίδιος δεν είναι μέλος και ουτε καν γνωρίζει πώς γίνεται κάποιος μέλος, ενώ στα περίπου 20 χρόνια παρουσίας του στη Χρυσή Αυγή δεν έχει δει κομματική ταυτότητα. 

«Πρ: Μέλος του κόμματος είστε;

Καρακ: Θεωρώ ότι ναι. Δεν έχω κομματική ταυτότητα. 

Πρ: Πώς γίνεται κάποιος μέλος;

Καρακ: Δεν το ξέρω. Ούτε έχω προτείνει κάποιον. Παλαιότερα η υπεύθυνή μου, Κα Μπάρου, μού είχε πει ότι θα γινόταν επανακαταγραφή, αλλά επειδή ο πυρήνας μας ήταν καινούργιος, του 2012, δεν θα έγραφαν άτομα.

Πρ: Το καταστατικό του κόμματος το έχετε δει;

Καρακ: Ναι. Το 2012-2013.

Πρ: Για μέλη μιλάει;

Καρακ: Νομίζω ναι. Αλλά δεν… μια φορά το έχω διαβάσει, δεν με ενδιέφερε. Η δική μου δουλειά ήταν να φέρνω κόσμο στο κόμμα, να τους κοινωνίζω τις θέσεις του κόμματος. Επειδή τα κανάλια μας είχαν αποκλείσει».

Ο ίδιος δήλωσε άγνοια για κάθε εγκληματική πράξη, δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχουν “ομάδες ασφάλειας” ούτε είδε ποτέ παρατεταγμένους Χρυσαυγίτες σε εκδηλώσεις ακόμα και όταν του επιδείχτηκαν φωτογραφίες από τον Μελιγαλά (“δεν συνιστά παράταξη, είναι τυχαία στον χώρο”).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα λέει για την επομένη της δολοφονίας Φυσσα, καθώς ο ίδιος ήταν παρών στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήξερε τον Πατέλη που δούλευε στην είσοδο, είδε τον Κασιδιάρη στη Μεσογείων, πήγε στη ΓΑΔΑ για αναγνώριση του Ρουπακιά (τον οποίο φυσικά δεν αναγνώρισε), επέστρεψε στη Μεσογείων και είδε εκ νέου τον Κασιδιάρη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Πατέλης ήταν ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, ο οποίος φέρεται να έδωσε την εντολή εφόδου με συνέπεια τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Με δεδομένες τις τηλεφωνικές κλήσεις που ο Πατέλης δηλώνει πως έκανε από τη Μεσογείων στην οικία του από τις 10πμ μέχρι τη 1μμ, έχει πλέον προκύψει η ταυτόχρονη παρουσία του Πατέλη και του Κασιδιάρη στη Μεσογείων το πρωί της 18/9/2013, δηλαδή αφενός του πυρηνάρχη της Νίκαιας που λίγες ώρες πριν συγκέντρωσε με sms την ασφάλεια Νίκαιας στα γραφεία με σκοπό την οργανωμένη μετάβαση στο Κοράλλι όπου βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας, αφετέρου του εκπροσώπου τύπου της οργάνωσης που εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί της 18/9 (στις 08:12) ότι “η Χρυσή Αυγή δεν έχει οιαδήποτε εμπλοκή με το έγκλημα στο Κερατσίνι”.

Για τη φωτογραφία του Κασιδιάρη με τη σημαία της Βέρμαχτ, ο μάρτυρας επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί “φωτομοντάζ”. Όταν η συνήγορος Χρύσα Παπαδοπούλου του υπέδειξε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία βρέθηκε στο κινητό του Κασιδιάρη που κατασχέθηκε στις 28/9/2013, ο μάρτυρας απάντησε: “δεν ξέρω, μπορεί να του την έστειλαν φωτομονταρισμένη”.

Με πληροφορίες από το jailgoldendawn.com και το Golden Dawn Watch

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…