Newsroom

Newsroom

"Μπλέ Φάλαινα": Σύλληψη 17χρονης ως η "εγκέφαλος" του φονικού παιχνιδιού

Μια 17χρονη κοπέλα φαίνεται πως είναι η διαχειρίστρια του παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» το οποίο προέτρεπε ευάλωτους νέους που ξεκινούσαν το διαδικτυακό παιχνίδι να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

59a6d21f1dc524e7238b4797

Η ρωσική αστυνομία, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο της από τη σύλληψη της 17χρονης. Η ανήλικη κοπέλα, που κατοικούσε στην περιοχή Καμτσάτκας, ήταν ιδιαίτερα σκληρή και φέρεται να απειλούσε τους «παίκτες» όταν δίσταζαν να ολοκληρώσουν τις διεστραμμένες προκλήσεις της.

Όσοι συμμετείχαν στο παιχνίδι έπρεπε να ολοκληρώσουν μια σειρά από 50 «προκλήσεις», όπως για παράδειγμα να κόψουν διάφορα σημεία του σώματός τους με ξυραφάκια, να πηδήξουν από μεγάλο υψόμετρο ή να κρεμαστούν από κάποιο επικίνδυνο σημείο. Η τελευταία πρόκληση είναι πάντα η ίδια – η αυτοκτονία.

Σε ένα πλάνο, η έφηβη στέκεται δίπλα σε μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας που εικάζεται ότι είναι η μητέρα της.

Ρώσοι αστυνομικοί δήλωσαν ότι η έφηβη απειλούσε ότι θα σκοτώσει τις οικογένειες ή και τους φίλους των παικτών εάν δεν υπάκουαν τις εντολές τους και στη συνέχεια τους πίεζε ασφυκτικά να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν δίσταζε ακόμη και να ισχυριστεί ότι θα τους δολοφονήσει. 

«Η διαχειρίστρια αυτή έστελνε συγκεκριμένες προκλήσεις – πολλές φορές ιδιαίτερα επικίνδυνες- σε αρκετά δεκάδες μέλη της ομάδας» δήλωσε η Ιρίνα Βολκ, του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.  

«Σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες ομάδες, οι έφηβοι που μετείχαν σε αυτό το γκρουπ εκβιάζονταν και δέχονταν απειλές για τη ζωή τους ή την ασφάλεια των συγγενών τους» συμπλήρωσε η ίδια. 

Η έφηβη συλληφθείσα, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα λόγω της ηλικίας της, φέρεται να προσποιείτο ότι ήταν άντρας. 

Φίλιπ Μπουντέικιν: Ο εμπνευστής του παιχνιδιού

Ο Φίλιπ Μπουντέικιν, ο άνθρωπος που τον Ιούλιο καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για το «παιχνίδι», φέρεται να είναι και ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε. 

«Ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα αυτοκτονούσε, αλλά αν έχουν πρόβλημα στο κεφάλι είναι καλύτερο να πεθάνουν τώρα παρά να πιάσουν το τιμόνι ενός φορτηγό και, πιστεύοντας ότι η ζωή τους είναι άθλια, να πέσουν πάνω σε δεκάδες ανθρώπους» φέρεται να δήλωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς.


Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…