"Μπίζνες" στην Ξάνθη από Μουφτή: Ζητούσε λεφτά για βεβαιώσεις θρησκεύματος σε μαθητές

Μπίζνες με τις βεβαιώσεις θρησκεύματος που ζητούσαν οι μαθητές λόγω πανελλαδικών εξετάσεων έφτιαξε ο Μουφτής Ξάνθης.

5b448b7c1dc524d05c8b4696

Η υπόθεση αναστάτωσε την τοπική κοινωνίας της Ξάνθης και τις τελευταίες ημέρες επικρατεί έντονη συζήτηση γύρω από το θέμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs.gr, οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκαν να χορηγήσουν στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων από τη μειονότητα, βεβαιώσεις για το θρήσκευμα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ποσόστωση των μουσουλμάνων της Θράκης κατά την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τους γονείς προέτρεψαν να απευθυνθούν στον Μουφτή Ξάνθης που αξίωσε την καταβολή ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού, περίπου στα 50 ευρώ, προκειμένου να τους χορηγήσει βεβαιώσεις, αρκετές μάλιστα παράτυπα καθώς οι μισοί και πλέον γάμοι στη Θράκη είναι πολιτικοί και άρα η Μουφτεία δεν μπορεί να βεβαιώσει το θρήσκευμα των παιδιών.

Παρενέβη το Υπουργείο Παιδείας και η Εισαγγελία της Ξάνθης που έδωσε εντολή στον Δήμο να εκδώσει τις σχετικές βεβαιώσεις με αποτέλεσμα οι γονείς των μαθητών, που είχαν πληρώσει, να συγκεντρωθούν εξαγριωμένοι στη Μουφτεία Ξάνθης ζητώντας πίσω τα χρήματα.

Ο Μουφτής αναγκάστηκε να τα επιστρέψει αλλά οι γονείς υποστήριξαν ότι τους απείλησε πως θα τον χρειαστούν και στο μέλλον ενώ για την επιβολή της τάξης χρειάστηκε και η παρέμβαση της Αστυνομίας που ενημέρωσε τους γονείς ότι μπορούν να υποβάλλουν μηνύσεις, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια.

Eurovision 2024: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Μάλμε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ (Video)

Eurovision 2024: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Μάλμε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ (Video)

«Είμαι φαν της Γιουροβίζιον και ραγίζει η καρδιά μου, αλλά την μποϊκοτάρω». Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην…