Μπιμπίλας: Στον Κούγια απάντησε όλη η Ελλάδα – Τέρμα στις οντισιόν κατά μόνας

Την απαγόρευση «διά ροπάλου» των οντισιόν κατά μόνας, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας, στο πλαίσιο των καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις στο χώρο του θεάματος.

mpimpilas

Την απαγόρευση «διά ροπάλου» των οντισιόν κατά μόνας, προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1 και τον Γιώργο Παπαδάκη. «Κανείς δε θα πηγαίνει μόνος του σε έναν μόνο του για σε ακροάσεις» δήλωσε ο κ. Μπιμπίλας.

Δήλωσε «αιφνιδιασμένος» με την υπόθεση Λιγνάδη και κυρίως για το «βαθμό» της, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «αναφαίρετο δικαίωμα» κάθε ανθρώπου να έχει συνήγορο, τονίζοντας όμως ότι, η κάθε υπεράσπιση δεν έχει δικαίωμα προσβολής των άλλων και αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα ειπώθηκαν για το πρόσωπό του από τον Αλέξη Κούγια, επαναλαμβάνοντας ότι, «απάντησε όλη η Ελλάδα».

«Έχει δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι μόνο στο χώρο μας γίνεται αυτό. Όμως, αν πάμε σε άλλους χώρους, ξέρετε τι έχει να γίνει;», σχολίασε σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου, όμως όπως παρατήρησε, από τις συμμετοχές του κοινού στις διαδικτυακές παραστάσεις, «ο κόσμος αγαπά το θέατρο κι αυτό φαίνεται».

«Δέκα- είκοσι άνθρωποι δεν χαρακτηρίζουν τους χιλιάδες, που αυτήν τη στιγμή δεν παίρνουν καν αυτά που τους αναλογούν», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στα εργασιακά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος. «Ξέρετε τι ένδεια υπάρχει;», σημείωσε σχετικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης συλλογικών συμβάσεων στο χώρο του θεάτρου.

Είπε, δε, όπως ζητείται κώδικας δεοντολογίας στο θέατρο, να υπάρξει και στη δημοσιογραφία, περιγράφοντας την πίεση που ο ίδιος δέχεται από τα ΜΜΕ.

Σε ερώτημα για το αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες στο ΣΕΗ, είπε πως «υπάρχουν άνθρωποι που είναι άγνωστοι ηθοποιοί και δεν θέλουν να βγουν προς τα έξω, αλλά έχουν έρθει σε εμάς», εξηγώντας πως είναι άνθρωποι που δεν είναι στη δημοσιότητα και δεν θέλουν να βγουν εξαιτίας της καταγγελίας.

«Δεν είμαστε ούτε δικαστικοί, ούτε άγιοι. Δε θέλω αυτή την αγιοποίηση» είπε, καταλήγοντας στο πως το πολύ σημαντικό αυτήν τη στιγμή είναι «η συσπείρωση των ηθοποιών».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…