Μπιμπίλας για «Ξεπαρθενών»: «Αν το κάνανε σε μια εκκλησία είναι ακριβώς το ίδιο»

«Κάποιοι νέοι το θεωρούν ακτιβισμό…εμείς πώς να το θεωρήσουμε ακτιβισμό;».

NewsRoom 11/01/2022 | 13:20

Στο Πρωινό μίλησε ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας για τον αφορισμό Μόσιαλου-Χωμενίδη από τον Αμβρόσιο και την ταινία «Ξεπαρθενών» που προκάλεσε αντιδράσεις.

Όταν ζητήθηκε από τον κ. Μπιμπίλα από την εν λόγω εκπομπή, να εκφέρει τη γνώμη του σχετικά με τον αφορισμό Μόσιαλου-Χωμενίδη από τον Αμβρόσιο είπε,

«Επειδή εγώ όπως ξέρετε, είμαι άπιστος άνθρωπος αλλά σέβομαι όλες τις θρησκείες και την αρχαία ελληνική θρησκεία στην οποία δίνω μεγάλη βαρύτητα και ας μην είμαι Δωδεκαθεϊστής», είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να πω, ότι άμα δεν πιστεύεις σε ένα πράγμα, δεν πάει να λέει ο άλλος ότι σε αφορίζει, αφού για εσένα δεν υπάρχει άρα είναι κάτι για εσένα που πέφτει στο κενό».

Στη συνέχεια προσθέτει, «Ο κάθε καλλιτέχνης λοιπόν και ο Χωμενίδης είναι ένας σπουδαίος συγγραφέας, μπορεί να γράφει κάτι που να ενοχλεί κάποιον άλλο, εάν ο άλλος πιστεύει ότι έχει τη δύναμη ο αφορισμός να έχει κάτι δυνατόν γι αυτόν…για τον άλλον δεν είναι τίποτα για μένα δεν είναι τίποτα».

Όσον αφορά το ζήτημα των αντιδράσεων που προκάλεσε η ταινία «Ξεπαρθενών», ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε στην εν λόγω εκπομπή:

«Ακόμα και στον Φιλοπάππου να ήταν, είναι ιερός χώρος, δηλαδή αν το κάνανε σε μια εκκλησία Χριστιανική είναι ακριβώς το ίδιο επειδή σέβομαι τα πάντα. 

«Κάποιοι νέοι το θεωρούν ακτιβισμό…εμείς πώς να το θεωρήσουμε ακτιβισμό;».

Δείτε το βίντεο