«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί»

Ξαμολήθηκαν πάλι τα αγριεμένα “σκυλιά” στους δρόμους και τις πλατείες και δέρνουν αναίτια τους νέους...

5258420

Ξαμολήθηκαν πάλι τα αγριεμένα “σκυλιά” στους δρόμους και τις πλατείες και δέρνουν αναίτια τους νέους. Έβγαλαν τους σιδηρόφρακτους μπάτσους να ξεχαρμανιάσουν στα κεφάλια μικρών παιδιών, εκεί στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Οι πραιτοριανοί του συστήματος Μητσοτάκη και του χρήσιμου ηλίθιου Χρυσοχοΐδη εκτελούν κατά γράμμα τις χουντικής προέλευσης μεθόδους ολικής καταστολής και τρομοκράτησης της κοινωνίας. Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας επιχειρησιακής ετοιμότητας τα ζήσαμε στις εκκενώσεις των καταλήψεων και στην αγριότητα παραβίασης του οικογενειακού ασύλου στην περίπτωση Ινδαρέ. Τα είδαμε στα γεγονότα της πρόσφατης επετείου του Πολυτεχνείου, στη βία και καταστολή στα Εξάρχεια για τον Γρηγορόπουλο. Ακολούθησε ο εξανδραποδισμός νέων ανθρώπων στις κινητοποιήσεις των φοιτητών που αντιδρούν στο έκτρωμα της Κεραμέως για τα ΑΕΙ και την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Αυτή η μετωπική επίθεση αυταρχισμού ονομάστηκε από τον άφρονα πρωθυπουργό “δροσερή πνοή δημοκρατίας”. Στις κινητοποιήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εφαρμογή του νόμου στην υπόθεση Κουφοντίνα, πάλι τα ίδια.

Ο Μητσοτάκης φρόντισε με το καλημέρα να εφαρμόσει το ρηθέν του πατρός του προς τα ΜΑΤ: “Το κράτος είστε εσείς”. Το κράτος της Δεξιάς, του βούρδουλα και του ξύλου, της άγριας καταστολής όχι μόνο σε όποιον αντιδρά στην ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης και στην περιστολή συνταγματικών δικαιωμάτων, αλλά και σε οποίον/όποια “δε γεμίζει το μάτι” στα περιφερόμενα εποχούμενα μπουλντόγκ του συστήματος.

Ο Μητσοτάκης και τα χουντικά “παιδόπουλα” της κυβέρνησής του οδηγούν τον τόπο σε μια αυταρχικού τύπου “Δημοκρατία” με χαρακτηριστικά καθεστώτων Όρμπαν και Ερντογάν. Χρησιμοποιούν με μειωμένα αντανακλαστικά νομιμότητας τον κρατικό βραχίονα της Χρυσής Αυγής εντός της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι οπαδοί και ψηφοφόροι της εγκληματικής οργάνωσης που “κοσμούν” τις ομάδες κρούσης των δυνάμεων καταστολής είναι εδώ. Αποθρασυμένοι από την κυβερνητική πολιτική του νόμου και της τάξης και τη συντηρητική μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας που δεν αντιδρά μαζικά, προσώρας, στην αχαλίνωτη κρατική βία, φαίνεται ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν με το εθνόσημο στο πέτο το “θεάρεστο” έργο των έγκλειστων στον Κορυδαλλό νεοναζί. Η κάλυψη από τον Χρυσοχοΐδη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ της βίας και αυθαιρεσίας των “καλόπαιδων” αυτών, αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην αυτονόμηση της δράσης τους με απρόβλεπτες συνέπειες για την δημοκρατική ομαλότητα.

Αν ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι το σχέδιο της Δεξιάς, αν θέλουν επιστροφή σ’ ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα βίας, νοθείας, διώξεων και αυταρχισμού, σ’ ένα στρατοκρατικού τύπου καθεστώς, τότε τίποτα καλό δεν προμηνύεται για τους πολίτες αυτής της χώρας. Ιδιαίτερα αν την υγειονομική κρίση διαδεχθεί η πανθομολογούμενη οικονομική κατάρρευση και η φτώχεια που θα χτυπήσει ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας. Είναι δυνατόν οι αναμενόμενες αντιδράσεις του κόσμου της εργασίας, των νέων ανέργων, των νεόπτωχων να τιθασευτούν από τους ρόμποκοπ του κάθε Χρυσοχοΐδη; Ποιος αφελής πιστεύει ότι οι ειδυλλιακές τηλεοπτικές εικόνες μιας πλαστής πραγματικότητας Μητσοτάκιας ευδαιμονίας μπορεί να ξεγελάσει την κοιλιά που γουργουρίζει;

Ο Μητσοτάκης πορεύεται με τις δημοσκοπήσεις. Χωρίς πλάνο στα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Είναι δέσμιος συμφερόντων, δέσμιος εθνικιστικών κύκλων, δέσμιος της βουλημίας της Δεξιάς λαφυραγώγησης του κράτους, δέσμιος της αλαζονείας και μισαλλοδοξίας που χαρακτηρίζει ασήμαντους και ετερόφωτους ηγέτες.

Ο Μητσοτάκης επιλέγει να μετατρέψει το δημόσιο βίο σε αρένα, γι’ αυτό αφήνει ασύδοτα τα λυσσασμένα Ορκ να εκτονώνουν τον ανδρισμό τους στα κεφάλια ανυπεράσπιστων πολιτών. Γι’ αυτό ακούγεται στους δρόμους και στις πλατείες ολοένα και δυνατότερα: “Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί κι εμείς φωνάζαμε στα σκοτεινά την τρίτη μέρα …”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Χρήστης του reddit για το το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

maxresdefault

Χρήστης του reddit για το το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία για το περιεχόμενο των στίχων από έναν χρήστη του Reddit, σύμφωνα…

Αυτιάς για ψήφους Σπαρτιατών: «Δεν μπορώ να απαντήσω – Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δημοσιογράφος είμαι» (ηχητικό)

6188958 1

Αυτιάς για ψήφους Σπαρτιατών: «Δεν μπορώ να απαντήσω – Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δημοσιογράφος είμαι» (ηχητικό)

«Δεν είναι δουλειά μου ούτε να προσγειώνω αεροπλάνο, ούτε να κάνω εγχείρηση στο νοσοκομείο», ανέφερε…

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

tzaneio nosokomeio

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμορραγία στο μέτωπο

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Τσιτσιπάς

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έγραψε» πάλι, αυτή τη φορά μιλώντας για το χώμα

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν