Μπέτυ Μπαζιάνα: Ας κριθώ γι' αυτό που είμαι και γι' αυτό που πράττω, όχι για τον σύντροφό μου

«Δεν θα μπορούσα να σταματήσω να εργάζομαι», λέει η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, για όσους σχολίασαν το γεγονός ότι από…

«Δεν θα μπορούσα να σταματήσω να εργάζομαι», λέει η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, για όσους σχολίασαν το γεγονός ότι από τις 5 Οκτωβρίου θα αρχίσει να διδάσκει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σημειώνοντας ότι νιώθει τιμή, γιατί «ένα ΑΕΙ με επιλέγει να διδάξω και ευθύνη γιατί η διδασκαλία είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά», η ίδια τονίζει ακόμη, σύμφωνα με την Real News «Εθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύντροφό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα».

Αναγνωρίζοντας ότι «τα αξιώματα εκπίπτουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή» και έτσι θα γίνει και με τον σύζυγό της, σημειώνει ακόμη σύμφωνα με την εφημερίδα, «Μέχρι τότε ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από τη ζωή μας».

Στα σχόλια πως πήρε τη θέση ενώ δουλεύει και θα μπορούσε να εργαστεί κάποιος άνεργος δηλώνει πως οι προσλήψεις στα ΑΕΙ γίνονται με βάση κάποια τυπικά προσόντα και στηλιτεύει το γεγονός πως οι πόροι προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακαδημαϊκή έρευνα είναι υποτυπώδεις και πως οι Έλληνες ερευνητές- ακόμα και εκλεγμένοι καθηγητές ΔΕΠ- αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να κυνηγήσουν τους ερευνητικούς τους στόχους.

Αποκαλύπτει μάλιστα πως είχε γίνει δεκτή το 2014 σε γνωστό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο ως ερευνήτρια στον τομέα των οπτικών δικτύων και ετοιμαζόταν να εγκατασταθεί εκεί υπολογίζοντας το οικογενειακό κόστος. «Οι εκλογές του Ιανουαρίου άλλαξαν την οργάνωση της οικογένειας και γι’ αυτό εγκατέλειψα την ιδέα της μετεγκατάστασης. Ίσως στο μέλλον… Ποιος ξέρει;».

Μάλιστα δηλώνει ότι αποφάσισε να το κάνει «για τη διδακτική εμπειρία» και για το μισθό της σχολιάζει πως είναι «μια πολύ φτηνή επιλογή για το πανεπιστήμιο».

 

Έπεσε καγκελόπορτα σε σχολείο στον Βόλο: Εκπαιδευτικός τραυματίστηκε και εξηγεί τι θα γινόταν αν υπήρχαν μαθητές

Έπεσε καγκελόπορτα σε σχολείο στον Βόλο: Εκπαιδευτικός τραυματίστηκε και εξηγεί τι θα γινόταν αν υπήρχαν μαθητές

Μεγάλες ευθύνες στον δήμο ρίχνει η υποδιευθύντρια του σχολείου

Ελένη Κωστοπούλου: Πέντε χρόνια πέρασαν και κανένας απ’ αυτούς που είδαμε να δολοφονούν τον Ζακ δεν είναι στη φυλακή

Ελένη Κωστοπούλου: Πέντε χρόνια πέρασαν και κανένας απ’ αυτούς που είδαμε να δολοφονούν τον Ζακ δεν είναι στη φυλακή

«Το υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται, να διεκδικεί και να αγωνίζεται…