Newsroom

Newsroom

Μπεργκ: Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό

Μήνυμα αφοσίωσης στο «τριφύλλι» έστειλε ο Σουηδός επιθετικός Μάρκους Μπεργκ με συνέντευξή του.

57d410ee1dc5242c218b457d

Μιλώντας στην «Πράσινη» έκανε σαφές πως θα ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Σημείωσε παράλληλα ότι οι διαπραγματεύσεις με τον ατζέντη του και την ομάδα είναι σε εξέλιξη.

Αφού μίλησε για στιγμές που τον έχουν «ξενερώσει» απ’ όσα συμβαίνουν στα γήπεδα, δήλωσε αποφασισμένος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Διαμαντίδη λέγοντας πως «Είναι ένα πρότυπο για όλους».

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του Μάρκους Μπεργκ στην «Πράσινη», όπου ο Σουηδός φορ μίλησε για:

-Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Ήταν πολύ σημαντική για το κλαμπ και τον κόσμο η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα και είναι επίσης πολύ μεγάλος μας στόχος να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να είναι στην κορυφή στο τέλος της σεζόν. Πρέπει από το πρώτο παιχνίδι να δείξουμε ποιοι είμαστε και να συνεχίσουμε έτσι. Πιστεύω πως έχουμε το ρόστερ και την ικανότητα να διαχειριστούμε και το πρωτάθλημα, και το Europa League και το Κύπελλο. Η αυτοπεποίθηση όλων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, όχι υπερβολικά όμως, γιατί πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο».

– Για το απωθημένο του πρωταθλήματος: «Μου λείπει το πρωτάθλημα. Έχω ένα με την Γκέτεμποργκ και το Κύπελλο που πήρα με τον Παναθηναϊκό. Αυτά είναι τα μόνα μου τρόπαια. Φυσικά θέλω περισσότερα. Ελπίζω και πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε τώρα εδώ. Το πρωτάθλημα είναι όνειρο όλων μας. Θα ήθελα ένα μεγάλο πάρτι με όλη την ομάδα και όλη την πόλη να γιορτάζει. Αυτό θα ήθελα να δω!».

– Για το αν έχει ξενερώσει ποτέ στην Ελλάδα με όσα συμβαίνουν: «Νιώθω μερικές φορές τρελαμένος και σκέφτομαι να σταματήσω την μπάλα. Όταν κάθομαι ήρεμος, γελάω με αυτά τα πράγματα. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει. Αν μπορούσα να αρχίσω και να τελειώσω την καριέρα μου εδώ, θα το λάτρευα. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν η ομάδα, για παράδειγμα, χρειαστεί χρήματα και θέλει να πουλήσει παίκτες, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Για εμένα αν όλα πάνε καλά εδώ, είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Με τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, τον πρόεδρο, με όλους. Τους σέβομαι πολύ και νιώθω ότι αυτός ο σεβασμός είναι αμοιβαίος. Όπως νιώθω εδώ, δεν έχω νιώσει σε κανένα άλλο μέρος στην καριέρα μου».

– Για την αντίδρασή του σε διαιτητικές αποφάσεις: «Οι διαιτητές μπορεί να κάνουν λάθη κι αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά όταν νιώθεις ότι το παρακάνουν ή υπάρχει κάτι πίσω από αυτό, τότε είναι δύσκολο να μην αντιδράσεις. Νιώθω την ανάγκη να βγω μπροστά για την ομάδα μου. Ζω γι’ αυτό το σύλλογο και θα κάνω τα πάντα για να κερδίζει. Όταν νιώθω πως αυτό που συμβαίνει δεν είναι δίκαιο, τότε πρέπει να αντιδράσω, να κάνω τα πάντα για να κερδίσω».

– Για το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του: «Νιώθω πολύ καλά εδώ. Την αγάπη και το σεβασμό που λαμβάνω εδώ, δεν τα είχα πουθενά αλλού. Στο ποδόσφαιρο, όμως, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Ο εκπρόσωπός μου μιλάει με την ομάδα κι εγώ θα μιλήσω με αυτόν για να βρούμε μια καλή λύση για το κλαμπ. Είναι το μόνο που μπορώ να πω, καθώς δεν έχω μιλήσει με τον εκπρόσωπό μου για το συμβόλαιό μου. Δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες».

– Για την προσπάθεια στο Europa League: «Είμαι θετικός. Είναι δύσκολος όμιλος, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν θα γινόταν διαφορετικά. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Έχουμε καλές πιθανότητες κόντρα σε όλους. Το πρώτο ματς με τον Άγιαξ είναι σημαντικό. Θεωρώ πως όλες οι ομάδες έχουν ίδιες πιθανότητες. Δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί».

– Για τις κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά από πλευράς Μπρόντμπι: «Η ομάδα είπε αυτά ακριβώς που ήθελα να πω με ανακοινώσεις και δηλώσεις του διευθυντή ποδοσφαίρου. Προσπαθώ να το ξεχάσω, δεν είναι ζήτημα πλέον. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ποιος είμαι, τι πιστεύω για τέτοια θέματα και το είδος του χαρακτήρα μου».

– Για τον Διαμαντίδη: «Είδα κάποια παιχνίδια του και είχα την τιμή να τον γνωρίσω. Γνωρίζω τι μύθος είναι για το σύλλογο και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τον σέβονται όλοι ως άντρα και ανθρώπινη προσωπικότητα. Είναι ένα πραγματικό πρότυπο για όλους».

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…