"Μπέο, Μαρινάκη και Μελισσανίδη, η πόλη της καρδιάς μας Παλέρμο δεν θα γίνει"

Του Τάκη Γιαννόπουλου

marinakis 8

Του Τάκη Γιαννόπουλου

Για τους κατοίκους  της Ν. Φιλαδέλφειας και το κίνημα γενικότερα η Πέμπτη 3 Ιουλίου ήταν μια πολύ σημαντική ημέρα. Αντίθετα για το πολιτικό και οπαδικό προσωπικό του Μελισσανίδη ήταν μια πολύ κακή ημέρα.

Kαλά νέα

Τα καλά νέα για τους κατοίκους και το κίνημα ήταν:

  • η απόφαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει  συνολικά το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής-Θεσ/νίκης δηλ. και τα άρθρα 81 & 82 που αφορούσαν το γήπεδο της ΑΕΚ.
     
  • Η απόφαση-ψήφισμα του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα επίμαχα άρθρα για το γήπεδο.
     
  • Η μαζική και ειρηνική συγκέντρωση και πορεία πάνω από 2.000 ατόμων στην Πλ. Πατριάρχου.
     

Σημαντικά συμπεράσματα

Πάνω από όλα η μαζικότητα της πορείας ανέδειξε μερικά πολύ σημαντικά συμπεράσματα για το κίνημα.

  • Ήταν η πρώτη δημόσια συγκέντρωση στην περιοχή για το θέμα –μετά από τις προηγούμενες τέσσερις που δέχτηκαν επίθεση– που δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα.
     
  • Είχε άψογη περιφρούρηση και συνεργασία μεταξύ οργανώσεων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού-αναρχικού χώρου (ο οποίος είχε πάρει πρώτος την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση στις 3/7).
     
  • Είχε συμμετοχή κατοίκων της περιοχής αλλά και οπαδών της ΑΕΚ με διακριτικά της ομάδας τους.
     
  •  Ήταν τουλάχιστον πέντε φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη αντισυγκέντρωση –και μάλιστα με πανελλαδική κινητοποίηση– που επιχείρησαν δυνάμεις αναφερόμενες στην ΑΕΚ.
     
  • Ήταν απόλυτα ειρηνική και δεν έγινε το παραμικρό γεγονός που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του κινήματος τοπικά και κεντρικά.
     
  • Η απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει ήταν απόλυτα λαθεμένη όπως λαθεμένη ήταν και η μη συμμετοχή του Α. Βασιλόπουλου σε μια διαδήλωση που αντικειμενικά συμπαραστεκόταν σε όσους είναι απέναντι από τον Μελισσανίδη

 

Στραπάτσο για Μελισσανίδη

Το νομοσχέδιο μπορεί να πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής με τις ψήφους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ και τις επιφυλάξεις της ΔΗΜΑΡ και της Χρυσής Αυγής και να πηγαίνει για ψήφιση στην Ολομέλεια αλλά ο Μελισσανίδης ξέρει πολύ καλά ότι υπέστη ένα σημαντικό στραπάτσο.

 

Γιατί, δεν του αρκεί η ψήφιση από την Βουλή. Εκτός από τα τεχνικά (άδεια της Πολεοδομίας κοκ) χρειάζεται η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας, τα 20 εκατομμύρια από την Περιφέρεια Αττικής που του είχε τάξει ο Σγουρός και την αποφυγή προσφυγών στο ΣτΕ που μπορεί να βγάλουν ξανά αντισυνταγματική την καταπάτηση του Άλσους όπως έγινε 2 φορές στο πρόσφατο παρελθόν(2005 & 2008).

 

Επιπλέον ήδη στον χώρο της ΑΕΚ έχουν αρχίσει και εμφανίζονται όλο και περισσότερες φωνές της λογικής που ζητούν διάλογο, καμία σχέση με φασίστες και μπράβους και πάνω από όλα ανακαλύπτουν τα πραγματικά κίνητρα του Μελισσανίδη που δεν είναι βέβαια η Αγιά Σοφιά αλλά τα άγια ευρώ στην τσέπη του…

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…