Μπεκατώρου: Πιστεύω πως η δήλωση Πετρούνια ήταν κακώς κείμενο

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η δήλωση του Λευτέρη Πετρούνια για την έκρηξη του #MeToo στον κλάδο του αθλητισμού.

5225098

Οι δηλώσεις του Ολυμπιονίκη σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του αθλητισμού  προκάλεσαν τις αντιδράσεις του κόσμου στα social media, με τον Λευτέρη Πετρούνια να προχωράει σε διορθωτικές δηλώσεις, που όπως φαίνεται δεν έπεισαν και πολλούς. Η γυναίκα που ξεκίνησε τις διαδικασίες για να πάρει έκταση το θέμα και να γιγαντωθεί το κίνημα του metoo, η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, προσπαθεί να σβήσει την φωτιά που άναψε ο  Λευτέρης Πετρούνια, με παρέμβαση της στο MEGA

«Από τη στιγμή που ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Λευτέρης, θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα  δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε από την οικονομική του κατάσταση. Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα. Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια αυατά θεωρώ ότι κάλλιστα μπορούν να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία, έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας  και πώς πρέπει να λειτουργούμε», είπε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεότυπα μίας πατριαρχικής κοινωνίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε ως κοινωνικό σύνολο και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεση του Λευτέρη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ προσωπικά στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιος ή κάποια, για να βγουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια. Και μόνο αυτό είναι αξιέπαινο για τα θύματα».

Η Σοφία Μπεκατώρου υπογράμμισε πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον Λευτέρη Πετρούνια και πιστεύει πως οι δηλώσεις του ήταν κακώς κείμενο.

 

 

Νετανιάχου: Στο στόχαστρο οι New York Times αφού αποκάλυψαν βιασμούς Παλαιστίνιων κρατουμένων

Gaza

Νετανιάχου: Στο στόχαστρο οι New York Times αφού αποκάλυψαν βιασμούς Παλαιστίνιων κρατουμένων

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγορεί τους New York Times ότι εξισώνουν, όπως λέει, «τους γενοκτόνους τρομοκράτες…

Αιχμές ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ: «Το ψέμα και η λάσπη είναι πλέον η επίσημη θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

6893007

Αιχμές ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ: «Το ψέμα και η λάσπη είναι πλέον η επίσημη θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Το ΠΑΣΟΚ θέτει εκ νέου το ερώτημα: «είναι μη ηθικό να εκμισθώνεται το οικογενειακό ακίνητο…

Οι Προτάσεις μας

ΟΗΕ: Κρίσιμη ψηφοφορία σχετικά με την ιστορική γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την κλιματική δικαιοσύνη

ΟΗΕ

ΟΗΕ: Κρίσιμη ψηφοφορία σχετικά με την ιστορική γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την κλιματική δικαιοσύνη

Όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ καλούνται να στηρίξουν μια σειρά ιστορικών συμπερασμάτων για την κλιματική…

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιούπολη: Κατέληξε και η δεύτερη μαθήτρια που έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας

6966693 2048x1365 1

Ηλιούπολη: Κατέληξε και η δεύτερη μαθήτρια που έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας

«Το Νοσοκομείο ΚΑΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το…