Newsroom

Newsroom

Μπαράζ κινητοποιήσεων

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα Πέμπτη. Συνεχίζεται η απεργία των φαρμακοποιών, 24ωρη απεργία των γιατρών, πανελλαδική αποχή…

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα Πέμπτη. Συνεχίζεται η απεργία των φαρμακοποιών, 24ωρη απεργία των γιατρών, πανελλαδική αποχή των δικηγόρων. Στάση εργασίας από τις 11 έως τις 15.30 σε λεωφορεία και τρόλεϊ. 48ωρη απεργία στον ΟΣΕ.
Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα Πέμπτη, καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η απεργία των φαρμακοποιών.
Ειδικότερα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν στάση από τις 8:30 ως τις 12:30 το μεσημέρι. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπαραστέκονται στους συμβασιούχους και οργανώνουν συλλαλητήριο έξω από τον Άρειο Πάγο όπου συζητείται η υπόθεσή τους.

Επίσης, χειρόφρενο τραβούν από τις 11:00 το πρωί ως τις 3:30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας.

Παράλληλα, δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας στον ΟΣΕ. Τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά.

Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά όλη την ημέρα.

Αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν και οι δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα μέχρι και αύριο, αντιδρώντας στις «ελάχιστες αμοιβές», οι οποίες μετονομάζονται με το νομοσχέδιο σε «νόμιμες αμοιβές». Δεν συμμετέχει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Τέλος, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν όλοι οι γιατροί και οι οδοντίατροι της χώρας. Στην απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι ιδιώτες γιατροί και οι γιατροί των ασφαλιστικών Ταμείων.

Βασικό αίτημα των γιατρών είναι η απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, για τις «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας». Το νομοσχέδιο, αναφέρουν οι γιατροί, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση τον τομέα της Υγείας και σε πλήρη εξαθλίωση τον ιατρικό κόσμο.

Δεκαπέντε χιλιάδες οδοντίατροι συμμετέχουν στην 24ωρη Πανιατρική απεργία, σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό της Οδοντιατρικής Κοινότητας, από οποιαδήποτε ενημέρωση στη σύνταξη του Σχεδίου Νόμου.
http://www.ethnos.gr