Newsroom

Newsroom

Μπάρακ Ομπάμα: "Ξέρουμε ότι για τις ΗΠΑ τα καλύτερα έρχονται"

«Ξέρουμε ότι για τις ΗΠΑ τα καλύτερα έρχονται» είπε ο Μπάρακ Ομπάμα ενώπιον των υποστηρικτών του στο Σικάγο στην ομιλία…

«Ξέρουμε ότι για τις ΗΠΑ τα καλύτερα έρχονται» είπε ο Μπάρακ Ομπάμα ενώπιον των υποστηρικτών του στο Σικάγο στην ομιλία του για τη νίκη του έναντι του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ.
«Είμαστε μία οικογένεια, ένα έθνος και θα προχωρήσουμε μαζί μπροστά», προσθέτοντας πως ο δρόμος είναι δύσκολος και απαιτείται σκληρή δουλειά. «Είμαι πιο αισιόδοξος και πιο αποφασισμένος από ποτέ».

Όπως σημείωσε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη και στόχος του είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια στην μεσαία τάξη. «Θέλουμε μια χώρα που δεν βαρύνεται από το χρέος, δεν εξασθενεί από τα δημοσιονομικά».

«Δεν είναι πάντα εύκολος ο δρόμος για να πάμε τη χώρα μπροστά. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αγώνα», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και κάλεσε όλους τους πολίτες να παλέψουν για μία καλύτερη Αμερική. «Απόψε ψηφίσατε για δράση, για πράξεις. Ο ρόλος, όμως, του πολίτη δεν τελειώνει με την ψήφο του. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί».
Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε υπερήφανος που ηγείται ενός τέτοιου έθνους, λέγοντας συγκινημένος: «Ποτέ δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος και τόσο αποφασισμένος όσο είμαι τώρα για το μέλλον των ΗΠΑ. Μαζί θα παλέψουμε, θα δουλέψουμε για να φτάσουμε στην πρόοδο. Μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πολιτικό του αντίπαλο, Μιτ Ρόμνεϊ, λέγοντας ότι οι δυο τους συγκρούστηκαν γιατί ενδιαφέρονται για το μέλλον του έθνους. Τόνισε, μάλιστα, ότι τις επόμενες ημέρες, θα συναντηθούν προκειμένου να συνεργαστούν «για να πάει η χώρα μπροστά».

Ευχαρίστησε, επίσης, τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, λέγοντας: «Δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα χωρίς τη γυναίκα που με παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια».

Διαβάστε σχετικά: Δεύτερη προεδρική θητεία για τον Μπαράκ Ομπάμα