Μπαρ-ούζο

Λέει μία Ελληνική παροιμία: “Ο κουφός και ο κλανιάρης δίπλα στα νταούλια πάνε” και φαντάζομαι ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό το νόημα της θυμοσοφίας, καθότι ο μεν πρώτος πλησιάζει τις πηγές των έντονων ήχων επειδή δεν ακούει, ενώ ο δεύτερος -το διαπράττει- για να καλύψει τους ήχους από την πηγή προέλευσης της βρόμας που σπέρνει.

Μπαρόζο

Τι μου ήρθε τώρα και φιλοσοφώ για κωφούς και για κλανιάρηδες; Δεν μου ήρθε. Μας ήρθε. Πριν από λίγες ημέρες. Ο Μπαρόζο.

Ο οποίος μας ήρθε στο «Οικονομικό φόρουμ των Δελφών» για να μας «φωτίσει», μιας και πλέον –ευτυχώς- δεν μπορεί να μας «αλλάξει άλλο τα φώτα».

Διότι όπως έγραψε, εύστοχα στο twitter, ο Παπαδημούλης: “Ο Μπαρόζο, ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος της Κομισιόν, ο Μπαρόζο των ‘περιστρεφόμενων θυρών’, από την Κομισιόν στην Goldman Sachs, δεν είπε λέξη σήμερα στους Δελφούς για το έλλειμμα 15,1% που άφησε το 2009 η Ν.Δ., όταν ήταν αυτός πρόεδρος. Δεν ήξερε, λέει… Θλιβερά αναξιόπιστος!”

Είπε όμως (γιατί τώρα «ξέρει») και μας εξήγησε ότι: “Οι αγορές σήμερα αξιολογούν ήδη και περιμένουν τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, γι’ αυτό και δείχνουν τώρα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα”. 

Μάλιστα! Ειλικρινά η δήλωση σε κάνει να αναφωνείς: “Τι πίνεις και δεν μας δίνεις ρε μεγάλε. Εσύ  δεν είσαι ο Μπαρόζο, ο Μπαρ-ούζο είσαι.

Μάθανε πως …..αναβαθμιζόμαστε, πλάκωσε κι ο Μπαρόζο!

Ο θλιβερός λοιπόν και αναξιόπιστος (πρώην Μαοϊκός) πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια δεκαετία (Νοέμβριος 2004 – Οκτώβριος 2014) υπήρξε τόσο ανίκανος και τόσο αχυράνθρωπος – των κάθε είδους Αμερικανικών συμφερόντων στην Ευρώπη- ώστε ο προκάτοχος του Ρομάνο Πρόντι και ο διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να φαντάζουν ως επαναστάτες και ως οι θεματοφύλακες του Ευρωπαϊκού ιδεώδους.

Ή όπως έλεγε (προφητικά) ο Μάο : “Οι πρόγονοί μας ήταν σοφοί. Ανακάλυψαν την τυπογραφία, αλλά δεν έβγαλαν εφημερίδες. Ανακάλυψαν την πυρίτιδα, αλλά την χρησιμοποίησαν μόνο για πυροτεχνήματα. Ανακάλυψαν την πυξίδα, αλλά απέφυγαν να τη χρησιμοποιήσουν για να ανακαλύψουν την Αμερική.”

Ο κωφός κύριος Μπαρόζο που δεν είδε και δεν άκουσε ποτέ και τίποτα για μίζες από την διοργάνωση της Ολυμπιάδας της Αθήνας, από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, από τις τιμολογήσεις (σε αστρονομικά ύψη) του φαρμάκου, από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την «επένδυση» (των «κουμπάρων») σε «δομημένα» ομόλογα, που ο «αθώος» πρόεδρος ανακάλυψε  τελευταίος (ως απατημένος σύζυγος) ότι το έλλειμμα (του Ελληνικού ΑΕΠ το 2009) δεν ήταν 6% (όπως έλεγε ο Παπαθανασίου), αλλά 15%, και διακριτικά κράτησε το μυστικό για 10 ολόκληρα χρόνια χωρίς να πει κουβέντα, αποδείχθηκε στους Δελφούς ότι είναι και…….κλανιάρης.

Γιατί αυτά τα “οι αγορές σήμερα περιμένουν τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη γι’ αυτό και δείχνουν τώρα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη” είναι πορδές.

Πορδές, βροντερές και βρωμερές.

Όπως πορδές ήταν το αφήγημα για 4ο Μνημόνιο, για περικοπές των συντάξεων, για απελευθέρωση των πλειστηριασμών, για μείωση του αφορολογήτου, για μη κατάργηση του υποκατώτατου, για μη αύξηση του κατώτατου, για υψηλό κόστος από την έκδοση του πενταετούς ομολόγου.

Και τώρα που η έκδοση του  δεκαετούς ομολόγου είναι η πιο επιτυχημένη της τελευταίας 15ετίας, τώρα……οφείλεται στο ότι “Ιδού ο Κούλης έρχεται εν τω μέσω της (ακροδεξιάς) νυκτός”.

Φυσικά οι αγορές δεν προεξόφλησαν τίποτα, όταν ήταν βέβαιο ότι ο Αλέξης θα διαδεχόταν τον Αντωνάκη.

Φαίνεται ότι οι αγορές προεξοφλούν σε: “Διεφθαρμένους με αναστολή”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.