Μπαλωμενάκης: Το τελικό πόρισμα της πλειοψηφίας δεν επιρρίπτει ποινικές ευθύνες σε Στουρνάρα

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής η οποία ερεύνησε τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ξεκαθάρισε πως το τελικό πόρισμα της πλειοψηφίας δεν επιρρίπτει το πόρισμα της πλειοψηφίας ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα και Στουρνάρα.

582f58921dc5243d118b467e

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας στο ΑΠΕ, διέψευσε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από το διαδίκτυο, σύμφωνα με τα οποία στο επίσημο εισηγητικό πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο καταλογίζονται ευθύνες που συνιστούν ποινικό αδίκημα κακουργηματικής απιστίας προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με κάποιες εκδοχές του πορίσματος που έχουν δημοσιευτεί, υπάρχει η εξής αναφορά στον Γιάννη Στουρνάρα: «Χρήζει περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης αν και εφόσον η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων τόσο μεγάλου ύψους, με τροπολογία από τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στοιχειοθετεί και συνιστά το ποινικό αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας προς το ελληνικό Δημόσιο».

Ο κ. Μπαλωμενάκης διέψευσε κατηγορηματικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ που είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του ότι στο προσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει τέτοια αναφορά.

«Υπήρχαν πολλά προσχέδια που είχαν συντάξει τα μέλη της Εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα. Υπήρχαν διάφορες προτάσεις. Σε μία από αυτές υπήρχε και η αναφορά αυτή. Όμως απαλείφθηκε γιατί δεν ήταν τεκμηριωμένη. Στο επίσημο πόρισμα δεν υπάρχει. Κάνουμε μια προσπάθεια να συνθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των κομμάτων», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εξεταστικής.

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

seismos 1

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Εντείνοντας τις ανησυχίες των κατοίκων, με δεδομένες τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό…

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Λοβέρδος 1

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Στη μάχη των επερχόμενων ευρωεκλογών θα “ριχτεί” και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος και ανακοίνωσε…