Μπακογιάννης: Μετά τον «Μεγάλο Περίγελο» υπόσχεται «πολύ πράσινο και ψηλά δέντρα»

Μετά το δαπανηρό έργο του «Μεγάλου Περίγελου» - Περίπατου ύψους 2 εκατ. ευρώ, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε νέες αναπλάσεις και μόνιμα έργα.

4748927

Μετά το δαπανηρό έργο του «Μεγάλου Περίγελου» – Περίπατου ύψους 2 εκατ. ευρώ, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε νέες αναπλάσεις και μόνιμα έργα. 

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι μέσα στον Αύγουστο ξεκινούν τα έργα ανάπλασης της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα στην Πανεπιστημίου, όπως προέβλεπε και ο αρχικός σχεδιασμός, με διαπλάτυνση πεζοδρομίων και τη φύτευση μεγάλων και ψηλών δέντρων.
 
«Είναι θέμα χρόνου. Περνάμε στην επόμενη φάση που είναι τα μόνιμα έργα. Όταν λέμε μόνιμα έργα μιλάμε για μεγάλα πεζοδρόμια και πολύ πράσινο. Ψηλά δέντρα. Αυτό που χρειάζεται η πόλη», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε, επίσης, ότι μέσα στον Αύγουστο αρχίζουν τα έργα για την ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος. Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης, η ανάπλαση της κάτω πλατείας Συντάγματος, στην έξοδο της Ερμού προς το Σύνταγμα, θα δημιουργήσει στην ουσία μια καινούργια πλατεία στην οποία θα φυτευτούν 60 νέα δέντρα. Το έργο θα γίνει με βάση τη μελέτη που είχε εκπονήσει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ομάδα αρχιτεκτόνων υπό τον διάσημο Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Μανίκα και η οποία είχε κερδίσει το διαγωνισμό για την πλατεία Συντάγματος.

Επίσης αναφέρθηκε σε έργο ανάπλασης του Λυκαβηττού όπου έχουν ξεκινήσει αντιπλημμυρικά έργα, φτιάχνονται εκ νέου τα μονοπάτια του αλλά και το θέατρο το οποίο είναι ένα αρχιτεκτονικό μνημείο και παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια.
 
Τέλος, τόνισε σχέδια ανάπλασης των αστικών μας «πνευμόνων», δηλ. τον Εθνικό Κήπο, όπου έχουν ξεκινήσει τα έργα, τον Λόφο του Στρέφη, όπου θα ξεκινήσει η ανάπλαση του τον Οκτώβριο, αλλά και την Ακαδημία Πλάτωνος με την ανάπλαση του πάρκου, τις αρχαιολογικές ανασκαφές, αλλά και τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ο οποίος θα βγει τους επόμενους μήνες για το πρώτο μουσείο της πόλης των Αθηνών.

Σχετικά με τη Διπλή Ανάπλαση, όπως είπε, το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο, θα χρειαστούν λίγοι μήνες για να συμβασιοποιηθεί και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα έργα.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…