Newsroom

Newsroom

«Τα τσακάλια του Πειραματικού πετσόκοψαν»… τον Μπακογιάννη 

Μπλόκο στο επικοινωνιακό σόου Μπακογιάννη από τους μαθητές του 1ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών

5086685

«Βρήκε τον δάσκαλό του» ο δήμαρχος Αθηναίων από μαθητές του 1ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών. Η προσπάθεια του Κώστα Μπακογιάννη να στήσει ένα κακοστημένο σόου  στην πλάτη των νεαρών απαντήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τους ίδιους τους…μαθητές.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων διαφήμισε με το παραπάνω τη διαδικτυακή συζήτηση που είχε με δέκα μαθητές. Ο κουλ δήμαρχος που είναι κοντά στους νέους της πόλης και αντιλαμβάνεται τις αγωνίες τους θα ήταν ένα πολύ καλό πρόμο για τον Κ. Μπακογιάννη ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Συζήτηση με 10 μαθητές του 1ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών. Δεν συμβιβάζονται, διεκδικούν δημοκρατικές πόλεις. Αυτές που σέβονται το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση, στην ανεμπόδιστη και ασφαλή μετακίνηση όλων. Αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα.

Τα παιδιά είναι πρέσβεις μιας νέας συνείδησης, άρα μπορούμε να αλλάξουμε όχι μόνο τις υλικές υποδομές αλλά και νοοτροπία. Μιλήσαμε γι’αυτά που κάνουμε στην Αθήνα αλλά κυρίως για όλα αυτά που σκέφτονται και δικαίως απαιτούν. Αρχίζοντας από τα ίδια τα σχολεία».

Ωστόσο η επίμαχη ανάρτηση του δημάρχου συνοδεύτηκε από καταιγισμό απαντήσεων και καυστικών σχολίων από τους ίδιους τους μαθητές τους σχολείου. 

«Πώς τον πετσοκόψατε έτσι ρε τσακάλια του Πειραματικού;»

«Δεν νομίζω ότι η πολύ αγαπημένη μας κυβέρνηση πρεσβεύει τα φρονήματα και τις αντιλήψεις του σχολείου μας… Η πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου υπερασπίζονται τόσο την δημοκρατία όσο και την ισότητα, αξίες που είναι γεγονός ότι αδυνατεί να υπερασπιστεί η κυβέρνηση σας!»

«Κύριε Δήμαρχε οι μαθητές του πειραματικού όντως δεν συμβιβάζονται και διεκδικούν δημοκρατικές πόλεις, πολύ διαφορετικές από την δική σας»

«Αδυνατώ να κατανοήσω πως η ακροδεξιά σας κυβέρνηση πρεσβεύει τις αξίες και τις ιδέες ενός τέτοιου σχολείου... Που πάντα είναι απέναντι σας, που πάντα διεκδικεί τα αυτονόητα… δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο από μια δημόσια συγγνώμη για την εικόνα που προωθείτε για το σχολείο μας και προφανώς την ανάκληση της παρούσας δημοσίευσης, η οποία προσβάλλει τόσο όσους φοιτούν αλλά και όσους φοίτησαν σε αυτό», είναι ενδεικτικά κάποιες από τις απαντήσεις των μαθητών. 

Και για το λόγου το αληθές…

 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…