Μπακογιάννη «καρφώνει» Σαμαρά: Άλλα έκανε και έλεγε όταν ήταν πρωθυπουργός

Η Ν. Μπακογιάννη κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό για διγλωσσία 

NewsRoom 26/01/2021 | 11:58

Σοβαρές αιχμές εναντίον του Αντώνη Σαμαρά άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με την αντίθεσή του με τις διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε ουσιαστικά τον πρώην πρωθυπουργό για υποκρισία καθώς όπως η ίδια σημείωσε χαρακτηριστικά...«ο κ. Σαμαράς έχει παγίως αυτές τις απόψεις με ένα μικρό διάλειμμα, της δικής του πρωθυπουργίας».

Συγκεκριμένα απαντώντας στην κριτική του  Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του με τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας τόνισε: «εμείς στη ΝΔ επειδή έχουμε την τύχη να έχουμε πολλούς πρώην πρωθυπουργούς, έχουμε εγκαίρως δηλώσει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να καταθέτουν τις απόψεις τους είτε αυτές είναι σύμφωνες είτε όχι με τις απόψεις της ηγεσίας". 

Στη συνέχεια πρόσθεσε με νόημα πως «ο κ. Σαμαράς έχει παγίως αυτές τις απόψεις με ένα μικρό διάλειμμα, της δικής του πρωθυπουργίας. Γιατί κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του οι διερευνητικές επαφές προχωρούσαν, άρα είχαν τον ίδιο στόχο με τον δικό μας. Μάλιστα με παρέμβαση του κ. Βενιζέλου τότε το αντικείμενο των διερευνητικών επεκτάθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο και τα ανώτατα συμβούλια συνεργασίας των χωρών προχωρούσαν. Όταν άσκησε την εξουσία, την άσκησε με τις πάγιες θέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών».

Στη συνέχεια αν και αρχικά η Ν. Μπακογιάννη δήλωσε πως προφανώς και ένας πρώην πρωθυπουργός έχει δικαίωμα να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις, στη συνέχεια υπονόησε ότι ο Α. Σαμαράς και οι απόψεις του βρίσκονται «σε απομόνωση» καθώς η ίδια έχει εικόνα από τις διεργασίες εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Βέβαια η πραγματικότητα δεν επικυρώνει αυτήν τη «μοναξιά» του πρώην πρωθυπουργού...