Newsroom

Newsroom

Μπάιντεν: Ο Τραμπ θα προσπαθήσει να αναβάλλει τις αμερικανικές εκλογές

Σήκωσε το «γάντι» ο Μπάιντεν και ζητά διάλογο με τον αμερικανό πρόεδρο

AP 20102629772111

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ θα προσπαθήσει να αναβληθούν οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ώστε να διατηρήσει την πιθανότητα να κερδίσει.

“Να θυμηθείτε αυτό που σας λέω, πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να αναβληθούν οι εκλογές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα βρει λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να διεξαχθούν”, δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο Μπάιντεν σε συγκέντρωση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης για συγκέντρωση χρημάτων.

Ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει επίσης ότι αυτός “είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει” ο Τραμπ.

Με την πανδημία της Covid-19 να έχει στοιχίσει τη ζωή σε 50.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και να έχει οδηγήσει στην ανεργία 26,4 εκατομμύρια Αμερικανούς, ο δρόμος προς τη νίκη δείχνει πιο δύσβατος από αυτό που προβλεπόταν για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μπορούσε μέχρι στιγμής να εναποθέτει τις ελπίδες του σε καλά οικονομικά αποτελέσματα και σε μια πιστή εκλογική βάση.

Αναφερόμενος με έμφαση στην πρόσφατη απειλή του Τραμπ να ασκήσει βέτο σε έκτακτη χρηματοδότηση για την αμερικανική ταχυδρομική υπηρεσία, ο Μπάιντεν σημείωσε ότι το θεωρεί αυτό ένα παράδειγμα για το ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει την πρόθεση να “κάνει ό,τι μπορεί για να καταστήσει πολύ δύσκολη την ψηφοφορία”.

Στις ΗΠΑ οι εκλογείς που δεν θα μπορούν να πάνε για να ψηφίσουν στις κάλπες θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο ή να καταθέσουν το ψηφοδέλτιό τους πριν ή μετά την ημερομηνία των εκλογών, κάτι το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Ωστόσο για τον Τραμπ, οι μέθοδοι αυτοί αυξάνουν τους κινδύνους για νοθεία.

Λόγω της επιδημίας του SARS-CoV-2, δεκάδες αμερικανικές Πολιτείες ανέβαλαν τη διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών, οι οποίες θα ορίσουν επισήμως τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Ο 73χρονος Τραμπ μετέχει καθημερινά από τον Λευκό Οίκο σε συνεντεύξεις Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι μετατρέπει τις συνεντεύξεις αυτές σε προεκλογικές συγκεντρώσεις για να συσπειρώσει τη βάση του και να επιτεθεί στους αντιπάλους του, οι οποίοι βρίσκονται λόγω περιοριστικών μέτρων στα σπίτια τους, όπως ο Τζο Μπάιντεν, τον οποίο ο πρόεδρος χαρακτήρισε μάλιστα χθες “κοιμισμένο τύπο”

“Έχουμε έναν κοιμισμένο τύπο στο υπόγειο του σπιτιού του (…) που δεν θέλει να συζητήσει λόγω της Covid-19”, δήλωσε ο πρόεδρος.

“Αδημονώ να συζητήσω με τον Ντόναλντ Τραμπ”, του απάντησε σήμερα ο Μπάιντεν. “Είμαι έτοιμος για συζήτηση: Zoom, Skype, Slack, (Google) Hangouts ή με φυσική παρουσία. Όποτε και όπου θέλει!”.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…