Μπαίνει στο… ζουμί της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών η Ολομέλεια του ΣτΕ

Οι δύο επόμενες διασκέψεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, προσδιορίστηκαν από τον πρόεδρο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαο Σακελλαρίου για σήμερα και την Τετάρτη (στις 17:00) και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

5809ee581dc524d9148b4aef 1

Ειδικότερα, η σημερινή διάσκεψη θα ξεκινήσει με τον εισηγητή της υπόθεσης, σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή του, που ξεκίνησε την προηγούμενη συνεδρίαση αλλά δεν ολοκληρώθηκε, και στη συνέχεια θα λάβουν τον λόγο οι δικαστές, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί του Συνταγματικού.

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών, δίνοντας το «πράσινο φως» για να περάσει πλέον η διαδικασία στην εξέταση της υπόθεσης επί της ουσίας, που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρίσιμη τρίτη διάσκεψη της Τρίτης που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, διεξήχθη σε βαρύ κλίμα στη σκιά της πειθαρχικής έρευνας η οποία διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης σε βάρος μέλους της Ολομέλειας, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούσαν προσωπικά θέματά του.

Επιμένει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: «Έχω δικαίωμα να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι»

Σιλιάνοφσκα

Επιμένει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: «Έχω δικαίωμα να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι»

Υποστηρίζει ότι η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας από την ίδια δεν παραβιάζει…