"Μπάχαλο" στη ΝΔ με την εκπρόθεσμη υποψηφιότητα του Άδωνη – Εξετάζεται το πρωί η ένστασή του (βίντεο)

Ένταση και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Ν.Δ καθώς απέρριψε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Αδωνη Γεωργιάδη…

2352217 0

Ένταση και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Ν.Δ καθώς απέρριψε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Αδωνη Γεωργιάδη αφού, όπως αναφέρει, διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα ο φάκελος υποψηφιότητας. Ένσταση κατά της απόφασης κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Γεωργιάδης. Η ένστασή του, θα συζητηθεί στις 09:30 το πρωί από την ΚΕΦΕ, η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου.

Όπως αναφέρει η ΚΕΦΕ σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνεδρίασή της διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους.

Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.

Γεωργιάδης: Μαθαίνω από τις ειδήσεις ότι με «έκοψαν», θα καταθέσω ένσταση

Τη λύπη του εξέφρασε ο άμεσα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μέσω Twitter γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του ως εκπρόθεσμης από τα δελτία ειδήσεων.

«Μαθαίνω από τις ειδήσεις ότι έκοψαν για τα λίγα λεπτά καθυστέρησης την υποψηφιότητά μου. Εάν αυτό είναι αλήθεια λυπούμαι πραγματικά», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης. Όπως πρόσθεσε, δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα ζητήσει δημόσια δήλωση των υπολοίπων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι διαφωνούν με την απόρριψη της υποψηφιότητάς του. 

Φτάνοντας στα γραφεία της Ν.Δ., ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι συνομίλησε με τους κ.κ. Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, οι οποίοι του σημείωσαν ότι δεν έχουν αντίρρηση με την υποψηφιότητά του.

«Από τη στιγμή που οι συνυποψήφιοι μου δεν έχουν αντίρρηση, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί υπάρχει πρόβλημα», σχολίασε.

Όπως προανήγγειλε, θα καταθέσει αμέσως ένσταση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος.

«Όσοι αγαπάμε τη Ν.Δ. δεν πρέπει να τη μικραίνουμε», υπογράμμισε και ανέφερε ότι όταν κατέθεσε την υποψηφιότητά του, σχημάτισε την εντύπωση ότι όλα είναι εντάξει και θα εξεταστεί κανονικά ο φάκελός του.

Αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. μετά την απόφαση της ΚΕΦΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, διέκοψε ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδ. Γεωργιάδη».

Τη διαφωνία του για την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Ν.Δ. να μην κάνει δεκτή την υποψηφιότητα του Άδ. Γεωργιάδη, εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν συμφωνώ με την απόρριψη της υποψηφιότητας Γεωργιάδη…. Υπερβολική προσκόλληση στον τύπο απο την ΚΕΦΕ…», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, συνεργάτες του υποψηφίου προέδρου Απόστολου Τζιτζικώστα τους οποίους επικαλείται το ΑΜΠΕ ανέφεραν ότι «κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όλοι έπρεπε να είναι στη μάχη». 

Την εκτίμηση ότι κακώς ακυρώνεται η υποψηφιότητα του Αδ. Γεωργιάδη για την ηγεσία της Ν.Δ. εξέφρασε μέσω Twitter και ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας. Όπως εκτίμησε, θα έπρεπε ο κ. Γεωργιάδης να συμμετάσχει κανονικά στη διαδικασία, εφόσον συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών. «Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Αδ. Γεωργιάδη. Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος εφόσον έχει τις απαιτούμενες υπογραφές» ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Τζιτζικώστας.

Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε την απόφαση απόρριψης της υποψηφιότητας του Άδ. Γεωργιάδη από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξει άμεσα η απόφαση.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση της ΚΕΦΕ ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Δένδιας. «Να απαιτήσουν οι τρεις υποψήφιοι να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα Γεωργιάδη. Δεν μπορεί να εξευτελίζεται έτσι η παράταξη», έγραψε στο Twitter ο κ. Δένδιας. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα θέσει το Σάββατο το θέμα της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Οι ιδέες του να κριθούν από την κοινωνία, όχι από την ΚΕΦΕ», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Για «λάθος» κάνει λόγο η βουλευτής του Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη. «Λάθος κ. Παπαμίκο και μέλη της επιτροπής, αν κόψατε τον Άδ. Γεωργιάδη για έξι λεπτά, βλάψατε την παράταξη. Ελπίζω να κάνετε δεκτή την ένσταση», σχολίασε στο Twitter η κ. Μπακογιάννη.

Να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Αδ. Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος ζητεί η βουλευτής της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Όπως ανέφερε με μήνυμά της στο Twitter, «αν κάποιοι ονειρεύονται τη Ν.Δ. συρρικνωμένη και ελεγχόμενη, να το ξεχάσουν». «Φτάνει πια ο ευτελισμός!» κατέληξε η κ. Κεφαλογιάννη.

«Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με το πνεύμα της παράταξης μας», σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την απόρριψη ως εκπρόθεσμης της υποψηφιότητας του Αδ. Γεωργιάδη. «Επιτέλους εκεί στη Συγγρού ακούστε την κοινωνία!», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Τρέχοντας έφτασε στα γραφεία της Ν.Δ. με τις υπογραφές ο Άδωνις Γεωργιάδης

Νωρίτερα και λίγα λεπτά μετά τις 18.00, τρέχοντας έφτασε στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχοντας συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών προκειμένου να καταθέσει την υποψηφιότητά του. Σημειώνεται ότι η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων έληγε στις 18.00.

Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε εμφανώς ανακουφισμένος που κατέθεσε τις υπογραφές και ευχαρίστησε την ΚΕΦΕ που δέχτηκε να εξετάσει τον φάκελό του, παρά τα οκτώ λεπτά καθυστέρησης.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τα 50 μέλη της Π.Ε. που υπέγραψαν και σημείωσε ότι προσδοκά σε μία εκλογική διαδικασία που θα κάνει τη Ν.Δ. να δείξει το φρέσκο της πρόσωπο.