Newsroom

Newsroom

«Μπάχαλο» στην κυβέρνηση για την «ιστορική» Συμφωνία…

Ποιος φταίει για το «ιστορικό» λάθος; Ποιος θα είναι ο εισηγητής για τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία;

4966368

Γαϊτανάκι ευθυνών έχει στηθεί στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας μετά τον προσδιορισμό «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αφαιρέθηκε εκ των υστέρων από το επίσημο κοινό ανακοινωθέν τής συνάντησης Δένδια – Πομπέο.

Κυβερνητικές πηγές, εισάγοντας την έννοια της «ατομικής ευθύνης» και στο σκέλος της διπλωματίας, χρεώνουν την «αβλεψία» και το «τεχνικό λάθος» σε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Υποστηρίζουν ότι δημοσιοποιήθηκε, κατά λάθος, ένα προσχέδιο (draft) της κοινής δήλωσης που είχε διαμορφωθεί από την περίοδο των διπλωματικών επαφών τής προηγούμενης κυβέρνησης με τους Αμερικανούς αξιωματούχους! Ως εκ τούτου, δεν εντοπίστηκε ο αμαρτωλός όρος «ιστορική» που προκαλεί εσωτερικούς τριγμούς, παρά τις προσπάθειες του Στέλιου Πέτσα να πείσει τη «σαμαρική πτέρυγα» (ΑΝΤ1) ότι «το τελικό κείμενο είναι αυτό που έχει σημασία, γι’ αυτό και υπάρχουν οι ορθές επαναλήψεις».

Ντ. Μπακογιάννη: Η συμφωνία προσφέρει σταθερότητα

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέδειξε ωστόσο με έμφαση την κυβερνητική στροφή τονίζοντας ότι «είναι μια συμφωνία που σε επίπεδο ασφάλειας της περιοχής προσφέρει σταθερότητα, αν και σε διμερές επίπεδο θα μπορούσε να είναι καλύτερη». Ισχυρίστηκε μάλιστα (στον ΣΚΑΪ) πως τόσο η ίδια όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν πει ότι «άπαξ και αυτή η συμφωνία ψηφιστεί από τη Βουλή, η Ελλάδα θα την τιμήσει».

Θ. Πλεύρης: Ανιστόρητη συμφωνία

Αντίθετα, ο Θάνος Πλεύρης, φορώντας την περικεφαλαία του «μακεδονομάχου» σε τηλεοπτικό παράθυρο του ΑΝΤ1, «φωτογράφισε» τον Νίκο Δένδια για  την «απαράδεκτη» αναφορά της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «‘ιστορικής’, που δεν εκφράζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ.». Ζήτησε δε «εξηγήσεις» και αξίωσε να αποδοθούν «ευθύνες», ενώ, επιχειρώντας να απαλύνει την οργή των παμμακεδονικών ενώσεων, έκανε λόγο «για άθλια και ανιστόρητη συμφωνία».

Εισηγητής ο Συρίγος

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής», ο  Άγγελος Συρίγος αναμένεται να είναι ο εισηγητής της Ν.Δ. ενόψει της κύρωσης των τριών συμφωνιών συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Οι ένοικοι του Μαξίμου αξιολογούν το γεγονός ότι ο βουλευτής Α΄ Αθηνών δεν είχε προβεί σε εμπρηστικές τοποθετήσεις την περίοδο της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών ώστε να αξιοποιηθούν από την αντιπολίτευση. Παράλληλα, θεωρούν ότι διαθέτει το επιστημονικό κύρος ώστε να πείσει το δεξιό ακροατήριο.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…