Newsroom

Newsroom

Μπάχαλο με τα μπρος – πίσω της κυβέρνησης για τα οδοντιατρεία

Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Υγείας όσον αφορά τη προσέλευση στα οδοντιατρεία μετά το αρχικό αλαλούμ που προκλήθηκε από τις κυβερνητικές αποφάσεις και τις έντονες αντιδράσεις των οδοντιάτρων.

odontiatreio 20

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των οδοντιάτρων, το υπουργείο Υγείας άλλαξε για άλλη μία φορά την απόφαση για το πρωτόκολλο επίσκεψης.Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία όσοι ήταν εμβολιασμένοι, για να πάνε στον οδοντίατρο, θα έπρεπε νωρίτερα να έχουν υποβληθεί σε rapid test, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιστεί χρειαζόταν μοριακό.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των οδοντιάτρων καθώς ακόμη και για μια απλή επίσκεψη το κόστος ανέβαινε στα ύψη, αν υπολογιστεί ότι μόνο το μοριακό τεστ στοιχίζει 60 περίπου ευρώ. Σημειώνεται ότι με την ίδια απόφαση ακόμη και οι συνοδοί θα έπρεπε να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο.

Σήμερα, μετά τον σάλο που ξέσπασε, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία όσοι επισκεφτούν τον οδοντίατρο για μια απλή εξέταση δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ (μοριακό ή rapid), ανεξάρτητα από τον αν έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορονοϊό ή όχι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το υπουργείο: 

Οι ασθενείς που προσέρχονται σε οδοντιατρεία δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για covid-19, διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ιδιώτες οδοντιάτρους. Κατ΄ εξαίρεση και μόνο υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση/πράξη, ασθενείς που προσέρχονται σε οδοντιατρεία, προκειμένου να υποβληθούν σε επεμβατική οδοντιατρική εξέταση/πράξη ή σε οδοντιατρική εξέταση/πράξη που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα.

 

Δεδομένου ότι οι οδοντίατροι υπάγονται στις δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός εξαμήνου συνοδοί δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο. Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες εντός εξαμήνου συνοδοί υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδό τους στο οδοντιατρείο.

 

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας