Newsroom

Newsroom

Μουζάλας: Στο γήπεδο Χόκεϊ του Ελληνικού για τρεις μήνες πρόσφυγες και μετανάστες

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με τους δημάρχους Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο. Αποφασίστηκε η προσωρινή λύση για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού.

mouzalas kinis

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με τους δημάρχους Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο. Αποφασίστηκε η προσωρινή λύση για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για τους επόμενους τρεις μήνες ο χώρος του γηπέδου Xόκεϊ στο Ελληνικό, για την προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών, διασφαλίζοντας συγχρόνως την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής.

Σε κοινή τους δήλωση, ο κ. Μουζάλας και οι κ.κ. υπουργοί ανέφεραν ότι η συνέχιση της προσωρινής χρησιμοποίησης του χώρου για τρεις ακόμη μήνες θα τελεί υπό φύλαξη της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ την ευθύνη διαχείρισης θα φέρει το υπουργείο Μεταναστευτικής  Πολιτικής που θα συνεργάζεται αδιαλείπτως με τους δήμους της περιοχής και την Περιφέρεια Αττικής.

«Θεωρούμε αυτό το γεγονός ένα εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας που και οι δυο πλευρές θα υποστηρίξουν με συνέπεια» σημείωσε ο κ. Μουζάλας.
Ο υπουργός σημείωσε ότι «τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την συμβολή της «Ελληνικό Α.Ε.» και του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των δεσμεύσεων τους για την αξιοποίηση του ακινήτου».

Από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι θα υπάρχει αυστηρή φύλαξη από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ο κ. Κωνσταντάτος επεσήμανε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν θα μένουν στον χώρο για τρεις μήνες, Τέλος, ο κ. Κονδύλης έκανε λόγο για αμοιβαία αποδεκτή λύση και διαβεβαίωσε τους πολίτες της περιοχής ότι θα διασφαλιστεί η ομαλότητα της ζωής στην περιοχή.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…