Newsroom

Newsroom

Μουζάλας: Μπαίνει τάξη στην Ειδομένη

ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ότι «στην Ειδομένη μπαίνει τάξη».

57152b981dc524d0718b4600

Ο κ. Μουζάλας ζήτησε από την αντιπολίτευση να μην μπερδεύει τις «πονηρές» ΜΚΟ με τις ΜΚΟ που παράγουν έργο, προαναγγέλλοντας ότι οι ΜΚΟ θα χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε. με βάση τρία κριτήρια:

Πρώτον, θα «κουμπώσουν» πάνω στον κρατικό σχεδιασμό. Δεύτερον, το 70% των προσλήψεων από την Ελλάδα και τρίτον, το 60% των αγορών τους θα είναι από την Ελλάδα.

Πρόκειται για 8 «διεθνώς γνωστές οργανώσεις», είπε και επεσήμανε ότι «σήμερα αυτοί που δουλεύουν στα νησιά έχουν καρτελάκια εγκεκριμένα από το ελληνικό κράτος».

Ο κ. Μουζάλας πήρε εμμέσως θέση για την υπόθεση με στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν «αλληλέγγυους», λέγοντας: «Προφανώς δεν θα θέλατε ένας υπουργός να πάρει θέση για κάτι που βρίσκεται στα δικαστήρια. Είναι δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται κάτι. Θα φανεί στα δικαστήρια αν είχαν δίκιο το Λιμενικό και το υπουργείο Μετανάστευσης ή οι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω βαθιά μέσα μου ότι θα φανεί», τόνισε.

Νωρίτερα οι βουλευτές της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Κατσαφάδος επέκριναν την κυβέρνηση ότι «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, βρίσκονται στο πλευρό ανθρώπων που συνελήφθησαν γιατί διευκόλυναν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών».

Ο υπουργός απάντησε: «Η έλλειψη της οργανωμένης παρέμβασης δημιούργησε κενά όπου παρεισέφρησαν ΜΚΟ αθώων ανθρώπων που θέλησαν να ζήσουν το όνειρό τους που έκαναν κακό και πονηρές ΜΚΟ που είχαν άλλους σκοπούς».

Αναφερόμενος στην κατάσταση με τους πρόσφυγες ο κ. Μουζάλας επεσήμανε ότι στην Ειδομένη «μπαίνει τάξη. Αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει οτιδήποτε άλλο πέρα από το να διαλυθεί. Αλλά θα γίνει με τάξη».

Ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε: «Μας αδικείται ως χώρα, όχι ως κυβέρνηση. Μόνο στην Ειδομένη υπάρχει αυτό και θα πάψει, όπως έγινε και στη Λέσβο όπου οργανώσαμε το χάος. Στην Ειδομένη κάτι αλλάζει. Το βλέπετε. Και θα πετύχει. Χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσει θετικά προς εμάς η απελπισία σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Η τάξη πρέπει να μπει και μπαίνει. Στην τεράστια πλειοψηφία των 35.000 προσφύγων υπάρχει τάξη. Δεν είναι σε τάξη στην Ειδομένη, που αρχίζει και μπαίνει. Και στον Πειραιά που σε λίγο δεν θα υπάρχει».

Τέλος, σημείωσε ότι η σιδηροδρομική γραμμή μπορεί να ανοίξει και να κλείσει τελικά, αλλά τελικά θα μείνει ανοικτή.

Υπενθύμισε δε ότι και στο Καλαί, που συνδέει την Γαλλία και την Αγγλία, η σιδηροδρομική γραμμή ανοίγει και κλείνει για 7 χρόνια.

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…