Μουζάλας: Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Με την προάσπιση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας απάντησε ο Γιάννης Μουζάλας στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Δημήτρη Κρεμαστινού, με θέμα: «Εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά». «Δεν θα κάνουμε κινήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκία» είπε επί λέξει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

570787851dc524311f8b4b3c

του Άγγελου Προβολισιάνου

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Κρεμαστινός διερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να κατακλυστούν με πρόσφυγες και μετανάστες τα νησιά του Αιγαίου, καθώς ο Πρόεδρος της Τουρκίας προβαίνει σε αντίστοιχες απειλές κατά καιρούς. 

«Κάνετε ένα σημαντικό λάθος, τα hot-spot φτιάχτηκαν για να γίνεται καταγραφή» είπε αρχικά ο υπουργός και πρόσθεσε πως μετέπειτα ο καθένας -πρόσφυγας ή μετανάστης-  παίρνει το δρόμο που δικαιούται. «Ευτυχώς, μεσολάβησε η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας» τόνισε, επισημαίνοντας πως οι ροές ήταν 10.000 ανά μέρα πριν τη συμφωνία, ενώ μετά από αυτή φτάνουν 70-80 άτομα την ημέρα.

Ο κ. Μουζάλας συμφώνησε με τα λεγόμενα του βουλευτή της ΔΗΣΥ σχετικά με τον υπερπληθυσμό που δημιουργείται από πρόσφυγες και μετανάστες σε Σάμο και Μυτιλήνη, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «προσπαθούμε να το λύσουμε» και πως «έχει επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων» αυτό το γεγονός.

«Μη βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας» είπε ο υπουργός και συνέχισε αναφέροντας πως αυτό που περιγράφουν ορισμένοι δεν ισχύουν και «το αποδεικνύει η αύξηση του τουρισμού σε αυτά τα νησιά». «Δεν θα κάνουμε κινήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκία» επισήμανε, ενώ αποκάλυψε πως κάποιοι σε αυτά τα νησιά «μπλοκάρουν» τη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων. 

Κλείνοντας, ο υπουργός υποστήριξε πως θα είναι ορατός ο κίνδυνος μίας τραγωδίας αν τυχόν πάψει να υφίσταται η συμφωνία ΕΕ – Τουρκία και προκύψει μαζική ροή αντίστοιχη του 2015.

Τέμπη: Ο αδερφός του Βάϊου Βλάχου αποδομεί τον CEO του ΟΣΕ- «Εσείς μπορεί να οδηγείτε και χωρίς ζώνη» (video)

terezakis 1024x495 1

Τέμπη: Ο αδερφός του Βάϊου Βλάχου αποδομεί τον CEO του ΟΣΕ- «Εσείς μπορεί να οδηγείτε και χωρίς ζώνη» (video)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, προσπάθησε να πείσει ότι τα τρένα είναι ασφαλή μετά τα…

Νέο μπαράζ εμπρησμών-4 αυτοκίνητα στις φλόγες το πρωί του Σαββάτου

εμπρησμος

Νέο μπαράζ εμπρησμών-4 αυτοκίνητα στις φλόγες το πρωί του Σαββάτου

Προβληματισμό στις αστυνομικές αρχές έχουν προκαλέσει τα συνεχόμενα περιστατικά με τους εμπρησμούς αυτοκινήτων που σημειώνονται…