«Μούτρα» και παράπονα από Βενιζέλο σε Ανδρουλάκη: Έχει ιστορική σχέση μαζί μου…

«Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα μου απαντήσει», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

4619265

Η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει η Ρωσία την “ανεξαρτησία” περιοχών του Ντονμπάς στην Ουκρανία συνιστά επανάληψη όσων είχαν γίνει το 2014 στην Κριμαία, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, χθες αργά το βράδυ, στο Mega, επεσήμανε ότι η επιχειρηματολογία του Ρώσου ηγέτη είναι πολύ πιο βαθιά. «Αμφισβήτησε, στην πραγματικότητα, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Ουκρανίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην πραγματικότητα αμφισβητεί όλο το status που έχει δημιουργηθεί μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Θέλει στην πραγματικότητα να επαναδιαπραγματευτεί όλο το σύστημα ασφάλειας που διέπει την Ευρώπη και ενδεχομένως και πέραν της Ευρώπης, τον κόσμο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε και για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, όπου για την υπόθεση της Novartis ζήτησε να τοποθετηθούν και οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, και ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς,όπως είπε, με πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η κα. Τουλουπάκη,- έχει κληθεί να μιλήσει σε Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. «Περιμένω να υπερασπισθούν το κύρος των θεσμών και την Ιστορία και την αλήθεια» είπε.

Εξέφρασε κριτική υποστήριξη στον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ εκτιμώντας ότι η εκλογή του κ. Ανδρουλάκη είναι «μία πολύ αισιόδοξη στιγμή για το κόμμα μας, για την παράταξή μας» . Πρόσθεσε πώς «η νέα ηγεσία αναλαμβάνει τα καθήκοντά της με μία δημοσκοπική αλλαγή, η οποία οφείλεται και στην εκλογή, αλλά οφείλεται βεβαίως και στη φθορά της κυβέρνησης και στη φθορά του κ. Τσίπρα».

Θύμισε φυσικά ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όταν ο κ. Βενιζέλος ήταν πρόεδρος του ενώ επεσήμανε ότι «το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να βρει να πει κάτι, το οποίο να είναι πέραν του προλόγου και πέραν των καλών προθέσεων».

«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μία ιστορική σχέση μαζί μου. Τον πρότεινα για Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής… Μετά την εκλογή, όπως είχα την υποχρέωση αλλά και τη διάθεση, του έστειλα τα θερμά μου συγχαρητήρια και την ευχή μου να επικοινωνήσει με την ιστορία. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα μου απαντήσει, κάποια στιγμή θα θελήσει να ακούσει το πώς σκέφτομαι, αν και φαντάζομαι ότι διαβάζει αυτά που γράφω και ακούει αυτά που λέω», σημείωσε με «παράπονο» ο Ε. Βενιζέλος και συμπλήρωσε:

«Λέει ο κ. Μητσοτάκης “δεν θα γίνω ένας μνημονιακός Πρωθυπουργός”.  Λέει ο κ. Ανδρουλάκης “δεν θα είμαστε το δεκανίκι, τελείωσαν αυτά”. Δεν ξέρω πότε ήταν δεκανίκι το ΠΑΣΟΚ, γιατί και στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου οι άλλοι προσχώρησαν στη δική μας πολιτική, η δική μας πολιτική εφαρμόστηκε. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, εμένα θα με ενδιέφερε να μην είμαι προ-μνημονιακός πρωθυπουργός, γιατί οι προ-μνημονιακοί πρωθυπουργοί φέρνουν την ευθύνη για την κρίση, οι μνημονιακοί έσυραν το κάρο της ευθύνης υπό τραγικές συνθήκες».

Οσον αφορά το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν σαφής: « Όχι, δεν έχει λόγο να πει τίποτα το ΚΙΝΑΛ τώρα, εφόσον η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…