Μουσσάς: Απαραίτητος στη ΝΔ, συνέταιρος του Μιχελάκη και διδάσκων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

«Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε από τις φυλακές ο φερόμενος ως εγκέφαλος της ομάδας εκβιαστών δημοσιογράφων, Παναγιώτης Μουσσάς. Η δήλωση εκτός από θυμηδία, έφερε στο μυαλό πολλών , την αντίστοιχη δήλωση του Μάκη Ψωμιάδη όταν συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

56fe484e1dc524f4668b4642

Η βέβαια πάντως σχέση του Μουσσά με την πολιτική, είναι αυτή που αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που δημοσιεύει το koutipandoras.gr και δεν είναι άλλη από αυτή με τη ΝΔ. Ο Μουσσάς φαίνεται πως είναι εκλεκτός και πολυδιορισμένος από τη ΝΔ, ακόμη και στο γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα. Οι σχέσεις του όμως με το χώρο και τα πρόσωπά του, σφραγίζεται με τη συνεταιρική σχέση με τον Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο έχουν κοινή εταιρεία, έως ότου αναλαμβάνει Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, οπότε και αποχωρεί για λόγους προφανώς αυτοπροστασίας του.

Επί ΝΔ όμως, ο Μουσσάς, πληρώνεται και από το Ανοιχτό Πανεπιστημίου με δαπάνη που βαρύνουν το λογαριασμό για τις Υπηρεσίες Έρευνας.

Εταιρεία Μ&Μ, όπως Μουσσάς, Μιχελάκης

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2010, ο Παναγιώτης Μουσσάς, ιδρύει μαζί με τον Γιάννη Μιχελάκη (μετέπειτα Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Υπουργό και βουλευτή) κοινή εταιρεία με την επωνυμία «Μ&Μ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΕ», της οποίας το καταστατικό δημοσιεύεται στο ΦΕΚ13913/9-12-2010. Η εταιρεία η οποία φέρει ως ονομασία τα αρχικά των δύο συνεταίρων, Μ και Μ, παρέχει δημοσιογραφικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ίντερνετ και διατηρεί το δικαίωμα να συνεργάζεται με άλλα εταιρικά σχήματα για να πάρει δουλειές.

Στις 3 Ιανουαρίου 2011, ο Γιάννης Μιχελάκης αποχωρεί από την εταιρεία Μ&Μ προφανώς επειδή μερικές μέρες μετά, στις 10 Ιανουαρίου αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Οι μετοχές του Μιχελάκη μεταβιβάζονται στον Παναγιώτη Μουσσά και τον Ιωάννη Ευαγγελάρα.

Η εταιρική σχέση του Μουσσά με τον Μιχελάκη προφανώς δεν ενοχοποιεί τον Μιχελάκη, αλλά σίγουρα δηλώνει τις σχέσεις με τον πυρήνα εξουσίας της ΝΔ. Να θυμίσουμε πως εναντίον του Γιάννη Μιχελάκη έχει ασκηθεί δίωξη για παθητική δωροδοκία και κατηγορείται από την Εισαγγελία πως χρηματίστηκε από τον Αναστάσιο Πάλλη για να καταθέσει στη Βουλή ερώτηση καθ΄ υπόδειξή του.

Το ΦΕΚ σύστασης της εταιρίας Μ&M, δηλαδή Μουσσά – Μιχελάκη  

Απαραίτητος στο Σταύρο Δήμα και τη ΝΔ

Ο Παναγιώτης Μουσσάς εκτός από τους διορισμούς του στην ΕΥΔΑΠ και την ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ επί ΝΔ, έχει διορισθεί ως Πολιτικός Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα, επιφανούς στελέχους της ΝΔ ο οποίος υπηρέτησε και στη θέση του Επιτρόπου της Ε.Ε. Αμέσως μόλις αναλαμβάνει ΥΠΕΞ, ο Δήμας διορίζει ως Ειδικός Συνεργάτης στο γραφείο του, στις 28 Νοεμβρίου 2011.

Είναι άγνωστο ποιές ικανότητες του Μουσσά εκτίμησε ο Σταύρος Δήμας, πάντως στις 15 Μαρτίου, μόλις 3 μήνες μετά, φαίνεται πως απαλλάσσεται των καθηκόντων του ως Ειδικού Συνεργάτη και διορίζεται στο Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ. Μια θέση που σίγουρα εξασφαλίζει μεγαλύτερη επαφή με τον έξω κόσμο και μάλιστα το δημοσιογραφικό. Στις 20 Ιουνίου, ο Πέτρος Μολυβιάτης ως νέος ΥΠΕΞ, δεν ανανεώνει τη σύμβαση του Μουσσά.

Η απόφαση πρόσληψης του Μουσσά στο γραφείο τύπου του τότε Υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα


Ο κύριος Μουσσάς του…Πανεπιστημίου

Η Εισαγγελία και το τμήμα Εκβιαστών της ΕΛΑΣ, εμφανίζουν τον Μουσσά ως επικεφαλής ομάδας εκβιαστών, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται πλήθος δημόσιων φορέων την εποχή που η ΝΔ ήταν στην εξουσία, εκτιμούσαν τον Μουσσά ως ικανό για παροχή υπηρεσιών (ποιων άραγε) στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, καταβάλει με υπογραφή Χαράλαμπου Κοκκώση στο Μουσσά, τμηματικά 5.800 ευρώ στις 8 Μαΐου, στις 13 Ιουνίου, στις 26 Ιουνίου και στις 15 Ιουλίου του 2013.

Η σχέση του Μουσσά με τη ΝΔ και τους ανθρώπους της φαίνεται πως δεν είναι μόνο στενή αλλά και αναγκαία. Μάλλον η ΝΔ πρέπει να εξηγήσει αυτή την αναγκαιότητα και εξάρτηση από κάποιον που σήμερα κατηγορείται ως επικεφαλής σπείρας εκβιαστών.


Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

gaza 1

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

Χωρίς το Ισραήλ πραγματοποιούνται οι συνομιλίες, στο Κάιρο, για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μετά…

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

drastes

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

Σε βίντεο-ντοκουμέντο από πρόσφατο χτύπημά της οργάνωσης σε σπίτι επιχειρηματία, φαίνεται και το Modus operandi…

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

ΚΑΡΑΛΗΣ

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής κατάφερε να βρεθεί στους τρεις κορυφαίους του κόσμου με ένα τρομερό…