Μουσουλμανικό νεκροταφείο στο Σχιστό – Έδωσε την άδεια η Ιερά Σύνοδος

Η ανάγκη για ένα κοιμητήριο για μουσουλμάνους στην Αττική γίνεται πλέον πραγματικότητα. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συναίνεσε στην παραχώρηση έκτασης 20 στρεμμάτων στο κοιμητήριο Σχιστού.

5707d3c91dc524364a8b4bf8

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, «κατόπιν αιτήματος της Πολιτείας η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συναινέσει, ώστε εντός της εκτάσεως την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος είχε παραχωρήσει το 1992 και σήμερα λειτουργεί ως διαδημοτικό κοιμητήριο Σχιστού, να διατεθεί τμήμα 20 στρεμμάτων για τον ενταφιασμό μουσουλμάνων».

Στην τρίτη συνεδρία της ΔΙΣ για τον Απρίλιο στο επίκεντρο βρέθηκαν επίσης το ζήτημα των αποτεφρωτηρίων και της έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως «η ΔΙΣ εμμένει στη θέση της ότι αντιτίθεται στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων εντός των κοιμητηρίων, καθώς πέραν της πρόκλησης θρησκευτικής σύγχυσης, θα προκληθούν προστριβές και αντιπαραθέσεις με συνέπειες τη διατάραξη της ησυχίας του χώρου και της κοινωνικής ειρήνης».

Σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη αναφέρει πως «για πολλοστή φορά ασχολήθηκε με το θέμα της εκδόσεως της ηλεκτρονικής Κάρτας του Πολίτη, για το οποίο ακόμη αναμένει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολιτείας το σχετικό προς διαβούλευση Νομοσχέδιο και την επ’ αυτού Εισηγητική Έκθεση, για να τοποθετηθεί υπευθύνως. Γι’ αυτό και συνιστά στον Ιερό Κλήρο, τους Μοναχούς και τους πιστούς να ηρεμούν και να αναμένουν την τελική θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…