Μουσουλμάνα σταματά ρατσιστική επίθεση εναντίον Εβραίου πατέρα και των παιδιών του (video)

«Θα ήθελα πολύ να είχαν παρέμβει περισσότερα άτομα...αυτό μπορεί να συμβεί σε έμενα όπως και στον καθένα»

Στο μετρό του Λονδίνου άντρας επιτίθεται λεκτικά, με ένα αδιανόητο αντισημιτικό παραλήρημα, εναντίον ενός Εβραίου πατέρα, ο οποίος συνοδεύει μάλιστα τα δύο μικρά παιδιά του.

Δυστυχώς για το δράστη, τη σκηνή παρακολουθεί μια μουσουλμάνα η οποία παρεμβαίνει και αποτρέπει τη συνέχεια της ρατσιστικής επίθεσης.

Σύμφωνα με την Telegraph, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που ο συρμός του μετρό ήταν γεμάτος κόσμο. Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ονόματι Chris Atkins, κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τη σκηνή και τη δημοσιοποίησε στα social media, με την άδεια της οικογένειας.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας ψηλός μαύρος άνδρας, να διαβάζει δυνατά στα δυο παιδιά και τον πατέρα τους εδάφια της Βίβλου που αναφέρονταν στους Εβραίους.

«Έλεγε ότι η Βίβλος γράφει ότι οι Εβραίοι σκότωσαν τον Χριστό και ότι είναι όλοι δουλέμποροι. Ζω 20 χρόνια στο Λονδίνο και έχω συνηθίσει ανθρώπους να παραληρούν μέσα στο μετρό. Όμως σύντομα κατάλαβα ότι επρόκειτο για μια άκρως αντισημιτική λεκτική επίθεση», εξήγησε ο Chris Atkins, το άτομο που τράβηξε το βίντεο.

Όπως είπε, αυτό που σόκαρε τον ίδιο ήταν το γεγονός ότι ο άνδρας παρενοχλούσε τα μικρά παιδιά, μόνο και μόνο επειδή φορούσαν το κιπά. «Ήταν πραγματικά φρικτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, βλέπουμε τις αντιδράσεις ορισμένων επιβατών του μετρό. Ένας άντρας προσπαθεί να παρέμβει και να σταματήσει τον ρατσιστή, ο οποίος αντιδρά με απειλές σωματικής βίας. Τότε, μια γυναίκα με χιτζάμπ αρχίζει να μιλάει στον εξαγριωμένο άντρα, επιπλήττοντάς τον και αποσπώντας του την προσοχή.

Η  Asma Shuweikh είναι μητέρα δύο παιδιών, μίλησε στο πρακτορείο PA σχετικά με το περιστατικό. Όπως είπε, δεν θα δίσταζε να ξανακάνει το ίδιο αν βρισκόταν μπροστά σε μια παρόμοια σκηνή. «Θα ήθελα πολύ να είχαν παρέμβει περισσότερα άτομα, γιατί έτσι θα είχε αποφευχθεί πιθανόν η κλίμάκωση», ανέφερε. Όπως εξήγησε, όταν είδε τον άνδρα να φωνάζει στα δύο παιδιά σκέφτηκε ότι, αν συνέβαινε το ίδιο και σ’ εκείνη, θα ήθελε να την υπερασπιστεί κάποιος».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προκάλεσε η απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα να απορρίψει…

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Μια αποκαλυπτική μαρτυρία υπαλλήλου της ΕΥΠ δημοσιεύει το Tvxs, και εκθέτει τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη,…