Μουσικοθεατρικό αναλόγιο με τη Μαρίζα Κωχ και τη Νένα Βενετσάνου

Ο ιστορικός «Δίαυλος» ξανανοίγει ως «TRII ART HUB» και υποδέχεται τις δύο τραγουδοποιούς και ερμηνεύτριες.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που οι δύο σημαντικές ερμηνεύτριες και τραγουδοποιοί, η Μαρίζα Κωχ και η Νένα Βενετσάνου, συμπράττουν επί σκηνής. Οι λίγο μεγαλύτεροι θα θυμούνται τις κοινές εμφανίσεις τους στον «Δίαυλο» στο Κουκάκι πριν από είκοσι (και βάλε) χρόνια. Η συγκίνηση επομένως είναι δεδομένη τώρα που οι δυο τους σμίγουν πάλι με αφορμή «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης», την πρόσφατη αυτοβιογραφία της Κωχ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα μεγάλο μερίδιο της συγκίνησης καταλαμβάνει σαφώς και η επιλογή του χώρου. Ο «Δίαυλος» υπήρξε ανενεργός για πολλά χρόνια, αν συνυπολογίσουμε δε το τέλος εποχής και για το παρακείμενο «Μικρό Μουσικό Θέατρο» της Βεΐκου, θα λέγαμε πως η περιοχή εκεί στερήθηκε μία πολιτιστική κίνηση, όπως αυτή τουλάχιστον υπήρχε παλιότερα. Να που σήμερα ο «Δίαυλος» πέρασε στην ιδιοκτησία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, μετονομάστηκε σε «TRII ART HUB» και κάνει τα εγκαίνια του με την εν λόγω παράσταση των Κωχ – Βενετσάνου. 

Το concept, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στον «Ιανό», δεν θα είναι αμιγώς μουσικό. Σύμφωνα με την Κωχ, ιδέα της Βενετσάνου ήταν η «θεατροποίηση αποσπασμάτων» από το βιβλίο της: Η Βενετσάνου θα διαβάσει ορισμένα μέρη, συνοδευόμενη από τον Αντώνη Σκαμνάκη στη βιόλα ντα γκάμπα, ενόσω η Κωχ θα κάνει τους βοκαλισμούς της. Ενδιάμεσα θα υπάρχουν αποσπάσματα και από τραγούδια με τις δυο τους σαν μουσικές γέφυρες στην αφήγηση. Αυτό στο α’ μέρος.

Στο β’ μέρος, με ή χωρίς προηγηθέν διάλειμμα, οι δύο γυναίκες δημιουργοί θα παρουσιάσουν τα πιο αγαπημένα τραγούδια τους: Από τη δημοτική παράδοση («Σ’τό’πα και σ’το ξαναλέω», «Δεν ειν’ αυγή να σηκωθώ») μέχρι τον «Κύκλο Καββαδία» της Κωχ και τις «Πόλεις του Νότου» ή το «Καφέ Γκρέκο» της Βενετσάνου. Εδώ ο Σκαμνάκης θα τις συνοδεύσει με την κιθάρα, τα κρουστά και τις λούπες του

Στη συνέντευξη Τύπου, πάντως, η Νένα Βενετσάνου παρομοίασε την αυτοβιογραφία της Μαρίζας Κωχ με τις «Περιπέτειες του Χακ Φιν» που συνήθιζαν να εξάπτουν τη φαντασία των παιδικών της χρόνων. Αναφέρθηκε επίσης στην πρώτη συνάντηση τους στο «Ροντέο» του 1970, τότε που ως έφηβη είχε δει την Κωχ μαζί με τον Σαββόπουλο και τα Μπουρμπούλια του. Η Κωχ απ’ τη μεριά της ήταν αναμενόμενο να μιλήσει για τα παιδικά της χρόνια, άρα στο βιβλίο της, αφού αποτέλεσαν την κύρια έμπνευση για τη συγγραφή του. Αμφότερες δήλωσαν ευτυχισμένες γι’ αυτή την καινούργια τους σύμπραξη με την ευχή όλων να συναντήσουν το ανανεωμένο κοινό τους.

* Το μουσικοθεατρικό αναλόγιο των Μαρίζας Κωχ – Νένας Βενετσάνου, με αφορμή το βιβλίο «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης», ξεκινά το Σάββατο 24/11 και για δέκα Σαββατόβραδα (εκτός 29/12/2018 και 05/01/2019) στη μουσική σκηνή «TRII ART HUB» (Δράκου 9, Συγγρού – ΦΙΞ, τηλ. 210 – 9210333)

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…