Newsroom

Newsroom

Μουσικοί Βόρειας Ελλάδας: Επιλεκτική αντιμετώπιση του κλάδου μας από την κυβέρνηση

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης ΔΕΝ καλύπτουν σε καμιά περίπτωση το σύνολο των αιτημάτων μας, επισημαίνει ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος.  

saxophone 546303 1280

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου, επισημαίνεται ότι «η επιλεκτική αντιμετώπιση του κλάδου μας αντιβαίνει στην συνταγματική αρχή της ισότητας και ισονομίας των πολιτών της χώρας».

Η ανακοίνωση των μουσικών έχει ως εξής:

Ενημερωθήκαμε σήμερα για την ανακοίνωση της κυβέρνησης που αφορά την ένταξη των μουσικών και γενικότερα όσων εργάζονται στο θέαμα ακρόαμα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα έκτακτα μέτρα στήριξης.

Με την πρώτη ανάγνωση βγάζουμε τα παρακάτω τέσσερα επιμέρους συμπεράσματα:

Α) Αναγνωρίζονται μεν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου αλλά εξαιρούμαστε από την επιδότηση για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και θα επιδοτηθούμε μόνον για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Β) Δεν επεκτείνεται η περίοδος που έχει οριστεί, δηλαδή 1-20 Μαρτίου στην οποία ελάχιστοι έχουν εργαστεί, μιας και με αφετηρία την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων της Αποκριάς όλες οι εκδηλώσεις τον μήνα Μαρτίο ακυρώθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Γ) Δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι εργάζονται με εργόσημο οι οποίοι έχουν πληρώσει εισφορές και φορολογούνται.

Δ) Δεν υπάρχει πρόνοια για τους ανέργους και τους πλανόδιους μουσικούς.

Το τελικό συμπέρασμά μας είναι ότι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης ΔΕΝ καλύπτουν σε καμιά περίπτωση το σύνολο των αιτημάτων μας. Αντιλαμβανόμαστε μεν την δυσχέρεια στο να αντιμετωπιστούν οι επιμέρους ιδιομορφίες όλων των κλάδων, αλλά:

α) Θεωρούμε ότι η επιλεκτική αντιμετώπιση του κλάδου μας αντιβαίνει στην συνταγματική αρχή της ισότητας και ισονομίας των πολιτών της χώρας.

β) Ρωτάμε την κυβέρνηση γιατί δεν συζητά μαζί μας.

γ) Ζητούμε άμεση θεσμική επικοινωνία και διαβούλευση για την συνολική λύση του προβλήματος.

δ) Υπενθυμίζουμε ότι την πρωτοβουλία μας στηρίζει και προσυπογράφει το σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας και δεν νομιμοποιείται η διοίκηση την αγνοεί.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…