To "Μουσικό Χωριό" στη Στέγη

"Μουσικό Χωριό"

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα το “Μουσικό Χωριό”, που ξεκίνησε από τον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρει για ένα τριήμερο (24-26/1 ) τις δραστηριότητές της στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ένα μικρό φεστιβάλ με ανοιχτές συζητήσεις και εκθέσεις. Με μουσικές που ξεκινούν από το μπαρόκ και φτάνουν μέχρι τη σύγχρονη πρωτοπορία με ποικίλες περφόρμανς, ψυχεδελικούς ήχους και τζαζ. Το Μουσικό Χωριό δημιουργήθηκε το 2006 από ένα μικρό πυρήνα μουσικών.

Το ταξίδι του είχε ως αφετηρία μια καλοκαιρινή συνεύρεση καλλιτεχνών στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, όπου και διοργανώθηκαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μουσικά εργαστήρια με επιτόπια παραγωγή και τεκμηρίωση μουσικού έργου επάνω σε ευρείες, πολυσυλλεκτικές προσεγγίσεις της μουσικής πράξης και εκπαίδευσης.

Σήμερα, το Μουσικό Χωριό είναι μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές κοινότητες στην Ευρώπη, καθώς διατηρεί και διευρύνει συνεχώς ένα διεθνές, ανεξάρτητο δίκτυο συνεργατών και σπουδαστών με σημαντική παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής μουσικής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος. Παράλληλα, ασκεί το εκπαιδευτικό του έργο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στην αστική του έδρα, στη Θεσσαλονίκη.

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή