Μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο

Το Σάββατο 3 του Απρίλη η εκπομπή “Στα Τραγούδια Λέμε Ναι!” ακολουθεί τα χνάρια του σπουδαίου λαϊκού καλλιτέχνη Δημήτρη Μητροπάνου.

NewsRoom 02/04/2021 | 14:27

Ο ίδιος έλεγε ότι η προίκα του τραγουδιστή είναι τα τραγούδια του. Αυτή την ανεκτίμητη κληρονομιά έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε με τους υπέροχους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στο πλατό για το αφιέρωμα.

Η Πέγκυ Ζήνα, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου, από όλες τις καλλιτεχνικές περιόδους του και βέβαια, μοιράστηκαν μαζί μας στιγμές από την προσωπική τους σχέση και συνεργασία με τον αξεπέραστο ερμηνευτή.

Συγκινητική στιγμή η παρουσία του Γιώργου Κατσαρού, από τους πρώτους που πίστεψαν στο ταλέντο του Δημήτρη Μητροπάνου, ο οποίος, με το σαξόφωνό του μας ταξίδεψε μέχρι τα Κύθηρα…

Μια όμορφη έκπληξη μας έκανε κι ο Λάκης Παπαδόπουλος, θυμίζοντάς μας τα υπέροχα ντουέτα  από την ανατρεπτική συνεργασία τους.

Τις πολύτιμες αναμνήσεις τους κατέθεσαν και οι στιχουργοί Κώστας Φασουλάς, Λίνα Δημοπούλου, Οδυσσέας Ιωάννου και η ραδιοφωνική παραγωγός Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ενώ για το φίλο του Δημήτρη Μητροπάνο μας μιλάει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Το αφιέρωμα εμπλουτίζουν αποσπάσματα από το αρχείο της οικογένειας του Δημήτρη Μητροπάνου και από το αρχείο της ΕΡΤ.

Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ! Σάββατο 3 Απρίλη 2021 στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Αρχισυνταξία: Τζένη Ιωαννίδου, Αλέξανδρος Καραμαλίκης

Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Φιλιούση