Μουντομπάσκετ: Κληρώνει για την Ελλάδα

Την Κυριακή (7/5), το μεσημέρι πραγματοποιείται στην Γκουανγκζού η κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, που θα γίνει το 2019 στην Κίνα.

590d9a901dc52420718b4626

Το μπάσκετ ακολουθώντας το παράδειγμα του ποδοσφαίρου, έβαλε προκριματικά για τις μεγάλες διοργανώσεις μεσούσης της περιόδου και η αρχή θα γίνει από την επόμενη σεζόν.

Για τον λόγο αυτό, αύριο το μεσημέρι (14:00) θα γίνει στην Γκουανγκζού η κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, που θα γίνει το 2019 στην Κίνα, και όπως είναι φυσικό το ελληνικό ενδιαφέρον είναι έντονο.

Εκεί η Ελλάδα θα μάθει τους τρεις αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση των προκριματικών. Βάσει του νέου συστήματος, θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και από τα έξι ματς που θα γίνουν (κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει την άλλη εντός κι εκτός έδρας) οι τρεις πρώτες ομάδες περνούν στη δεύτερη φάση των προκριματικών, όπου δημιουργούνται τέσσερα γκρουπ των έξι μεταφέροντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. 

Εκεί κάθε ομάδα θα δώσει ακόμη έξι ματς (δεν θα αντιμετωπίσει ξανά τις ομάδες που συνάντησε στον πρώτο γύρο και προκρίθηκαν) και στο τέλος της διαδικασίας οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ περνούν στα τελικά, συνολικά δηλαδή δώδεκα από όλη την Ευρώπη.

Η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί επικεφαλής στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας βάσει των αποτελεσμάτων στο Ευρωμπάσκετ του 2015.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο Γκρουπ: Ισπανία, Σερβία, Γαλλία, Λιθουανία.

2ο Γκρουπ: Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία, Λετονία.

3ο Γκρουπ: Κροατία, Ισραήλ, Τουρκία, Φινλανδία.

4ο Γκρουπ: Ρωσία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Γεωργία.

5ο Γκρουπ: Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Μαυροβούνιο.

6ο Γκρουπ: Ισλανδία, Μ. Βρετανία, Ουκρανία, Ρουμανία. 

Ακρόπολη: Κατέρρευσε το αφήγημα της προσβασιμότητας – Η Μενδώνη παραδέχεται το φιάσκο με το ασανσέρ

Λίνα Μενδώνη

Ακρόπολη: Κατέρρευσε το αφήγημα της προσβασιμότητας – Η Μενδώνη παραδέχεται το φιάσκο με το ασανσέρ

«Το ασανσέρ πλαγιάς στην Ακρόπολη χαλάει συνεχώς γιατί δουλεύει πάνω από την αντοχή των προδιαγραφών…

Δημητρακόπουλος: «Θα ληφθούν δικαστικά μέτρα για την Πετρογιάννη» – Η απάντηση της δημοσιογράφου

dhmhtrakopoulos

Δημητρακόπουλος: «Θα ληφθούν δικαστικά μέτρα για την Πετρογιάννη» – Η απάντηση της δημοσιογράφου

«Mια κυρία που νομίζει πως είναι δημοσιογράφος διαβάζει κάτι που είναι αρχειοθετημένο στην εισαγγελία και…

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – «Μπαίνουμε σε δύσκολη περίοδο»

kairos 6

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – «Μπαίνουμε σε δύσκολη περίοδο»

Τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από την Κυριακή