Ο Φάνης Μουρατίδης βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (13/02) στο “Στούντιο 4” της ΕΡΤ και μίλησε για τη συμμετοχή του στο “Maestro” και τη συνεργασία του με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις συνθήκες των γυρισμάτων, ιδιαίτερα στις δύσκολες σκηνές, όπως η σκηνή της δολοφονίας του. Όπως αποκάλυψε, η συγκεκριμένη σκηνή γυρίστηκε τον Δεκέμβριο και ο άνθρωπος που έπεσε στο νερό δεν ήταν ο ίδιος, αλλά ένας κασκαντέρ.
Για να υπογραμμίσει την ποιότητα της παραγωγής, ο Φάνης Μουρατίδης ανέφερε πως για τις σκηνές στις οποίες ο Γιάννης Τσορτέκης εμφανίζεται δολοφονημένος στη θάλασσα, η παραγωγή πλήρωνε για να κάνει ο ηθοποιός μαθήματα καταδύσεων.
«Πήγε πολύ βαθιά (ο Γιάννης), και υπήρχε δύτης που του έδινε οξυγόνο. Έμεινε 45 λεπτά κάτω από το νερό. Αυτό συμβαίνει όταν η παραγωγή φροντίζει τους ηθοποιούς και τους κάνει να αισθάνονται ασφαλείς για να το κάνουν. Ο Ορέστης Χαλκιάς έκανε κανονικό bungee jumping και πήδηξε από το βουνό», είπε χαρακτηριστικά.
Όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει συνέχεια στο Maestro, ο Φάνης Μουρατίδης απάντησε με ένα «κάτι υποψιάζομαι» και ζήτησε από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και να εντάξουν τέτοιες σειρές στα προγράμματά τους κάθε χρόνο.
Ο ηθοποιός επαίνεσε τη δουλειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, λέγοντας ότι είναι ένα πρότυπο που πρέπει να διδάσκεται. “Ξέρει όλα τα πόστα, από το μοντάζ και το σενάριο μέχρι την ηχοληψία… είναι ο τύπος του καλλιτέχνη που ασχολείται με όλα τα στάδια γιατί έτσι το έχει φανταστεί από την αρχή”, τόνισε.
Τέλος, για το ζήτημα της κριτικής, ανέφερε ότι «η κακή κριτική να κάτσει σπίτι της”. Όπως εξήγησε, η κριτική που έχει στόχο να βοηθήσει το έργο δεν είναι κακή, ενώ πρόσθεσε: “Φαίνονται οι προθέσεις μιας κριτικής. Όταν απλώς κρίνει χωρίς να προτείνει κάτι, τότε και η μάνα μου μπορεί να το κάνει. Δεν χρειάζεται να είσαι κριτικός».
Τηλεφωνικές απάτες: Πώς οι απατεώνες αποκτούν τον αριθμό του κινητού σας
Google Maps: Η αλλαγή που «ήρθε» και στην Ελλάδα – Για ποιους οδηγούς θα είναι χρήσιμη