Μουντομπάσκετ: Πρόκριση με επική ανατροπή για την Εθνική

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο καλύτερος παίκτης της ελληνικής ομάδας με 27 πόντους αριθμός που αποτελεί ρεκόρ καριέρας στην Εθνική ομάδα

elada

Η Εθνική μπάσκετ εξασφάλισε πολύ δύσκολα το εισιτήριο για τους «16» μέσα από τον καθοριστικό αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία στη Μανίλα: 83-74, ημίχρονο 31-42. Με αυτή τη νίκη, η επίσημη αγαπημένη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και ελπίζει ακόμα και σε πρόκριση στα προημιτελικά.

Οι Νεοζηλανδοί ξεκίνησαν εξαιρετικά με όπλο το σκληρό παιχνίδι, πάτησαν το γκάζι μετά το 17-15 και προηγήθηκαν με 30-20 και 43-28 απέναντι στην πελαγωμένη και εκνευρισμένη Ελλάδα. Η ελληνική αντεπίθεση ξεκίνησε στην γ’ περίοδο με πρωταγωνιστές τους Κώστα Παπανικολάου, Θανάση Αντετοκούνμπο (38-43).

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έφερε την Εθνική σε απόσταση βολής (46-49, 50-51) και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έδωσε προβάδισμα με απανωτά καλάθια στο 32ο λεπτό: 57-54. Ο Τόμας Γουόκαπ έγραψε το 65-60 με τρίποντο και οι Παπαπέτρου, Λαρεντζάκης ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (73-61). Οι Νεοζηλανδοί πλησίασαν ξανά στα τελευταία δευτερόλεπτα (78-74), αλλά η Εθνική προστάτευσε τα κεκτημένα.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο καλύτερος παίκτης της ελληνικής ομάδας με 27 πόντους (ρεκόρ καριέρας στην Εθνική ομάδα), ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πρόσθεσε 20 (επίσης ατομικό ρεκόρ). Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ξεπέρασε τον προχθεσινό τραυματισμό του και έπαιξε κανονικά, με συγκομιδή 2 πόντων και πολύ πάθος. Ο Δημήτρης Ιτούδης χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 10, Λούντζη 3, Μποχωρίδη, Μωραΐτη, Ρογκαβόπουλο 3, Παπανικολάου 8, Παπαγιάννη 8.

Από τους αξιόμαχους «Τall Blacks» του Πέρο Κάμερον ξεχώρισαν οι Ιλι (27), Τε Ράνγκι (19), Μγκατάι (9), Ντιλέινι (10).

Ανάμεσα στους 5.000 θεατές του αγώνα, ήταν και περίπου 200 Έλληνες, που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν και να εμψυχώνουν την εθνική.

Στον νέο Όμιλο που διαμορφώθηκε εν όψει του δεύτερου γύρου, η αρχική βαθμολογία είναι: ΗΠΑ 3-0, Λιθουανία 3-0, Ελλάδα 2-1, Μαυροβούνιο 2-1. Θα προκριθούν στα προημιτελικά οι πρώτες δύο ομάδες της τελικής κατάταξης, οπότε η Εθνική μας χρειάζεται νίκες στους αγώνες που θα δώσει την Παρασκευή με τους Λιθουανούς και την Κυριακή με τους Μαυροβούνιους. Όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στην Mall Of Asia Arena της Μανίλα.

Tα εισιτήριά τους για την επόμενη φάση έχουν σφραγίσει επίσης οι Σερβία, Ιταλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Πουέρτο Ρίκο (Μανίλα), Ισπανία, Βραζιλία, Καναδάς, Λετονία (Τζακάρτα), Σλοβενία, Γεωργία, Γερμανία, Αυστραλία (Οκινάουα).

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτες ευρωπαϊκές ομάδες της τελικής κατάταξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίνονται απ’ ευθείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπως και δύο αμερικανικές, μία ασιατική, μία αφρικανική και μία ωκεανική (Αυστραλία).

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…